Dritan Abazović / - RADE KOPRIVICA
29/06/2022 u 12:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: DPS i SDP su upoznati sa Temeljnim ugovorom, nisu imali zamjerke

- Imali su priliku da iskažu svoje nezadovoljstvo - poručio je Abazović na pitanje novinara

Premijer Dritan Abazović kazao je na, pres konferenciji, da su SDP i DPS bili upoznati sa Temeljnim ugovorom, te da nisu imali zamjerke.

- Ja sam premiejr koji vodi evropsku i sekularnu državu. To znači da će sve vjerske zajednice imati potpuno isti tretman. Mi smo tu da svako pitanje koje je ostalo otvoreno rješimo u skladu sa Ustavom i zakonom. Predstavnici SDP-a i DPS-a su bili upoznati sa tekstom i nisu imali zamjerke. Imali su priliku da iskažu svoje nezadovoljstvo - poručio je Abazović na pitanje novinara o Temeljnom ugovoru i Vladi Crne Gore.

PROČITAJTE: Temeljni ugovor koji će Crna Gora potpisati sa SPC

Dodao je da misli da je tekst ugovora u skladu sa zakonom.

- Mislim da je sve u redu osim što sma čuo da sam izdajnik...Mene te stvari ne dotiču...Ko god je rekao da smo požurili sa time ( Temeljnim ugovorom) ja ću reći da je to pitanje otovoreno od 2012. godine - naglasio je Abazović na pres konferenciji sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

(UŽIVO/FOTO) Abazović: Mi danas otvaramo novi list u odnosima Srbije i Crne Gore; Brnabić: Pridružite se "Otvorenom Balkanu"

Podsjetimo, sinoć je objavljen nacrt Temeljnog ugovora, a odmah su se oglasili iz SDP-a koji su zaprijetili padom vlade. Poslanica SDP-a je zaprijetila da je zbog popova pala prethodna vlada, pa će, kako je navela, pasti i ova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:42