25/06/2021 u 15:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Грађани ће сада на територији Косова моћи саобраћати са зеленим картоном

Више није потребно закључивати полисе граничког осигурања при уласку у Црну Гору и Косово, навео је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на Твитеру

Више није потребно закључивати полисе граничког осигурања при уласку у Црну Гору и Косово, навео је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на Твитеру.

image

Foto: Tviter

-Црногорски грађани ће сада на територији Косова моћи саобраћати са зеленим картоном. Велика ствар за предстојећу туристичку сезону- навео је Абазовић.

-Све што је у циљу поједностављења живота грађана је интерес Црне Горе и свих других држава региона", казао је потпредсједник Владе  Дритан Абазовић након потписивања Споразума о међуособном признавању исправа о осигурању аутоодговорности моторних возила између Националног бироа осигуравача Црне Горе и Бироа осигурања Републике Косово.

Приликом обраћања јавности, заједно са потпредсједницом Владе Републике Косово Емилијом Реџепи, потпредсједник Абазовић је навео да је ово велика ствар за грађане који путују из Црне Горе у Републику Косово и обратно, јер се ради о иницијативи која постоји двадесет година. Потпредсједник је исказао захвалност Бироима осигурања двије државе на промтном дјеловању и казао да су нове владе двије државе показале добру вољу да се ово одради.

-Циљ је био да ово урадимо прије туристичке сезоне због велике флуктуације грађана у току сезоне. Једна лијепа и позитивна ствар. Након данашње најаве укидања роминга и укиданули смо плаћање осигирања између Црне Горе и Републике Косово- закључио је потпредсједник Абазовић.

Споразум који су потписали Борис Шабан, предсједник Националног бироа осигуравача Црне Горе и Сами Мазреку, Бироа осигурања Републике Косово, подразумијева да је возилима са регистарским ознакама Републике Косово омогућено да на територији Црне Горе саобраћају са ,,Косово плус" полисама, док је возилима са црногорским регистарским ознакама омогућено да на територији Републике Косово саобраћају са зеленим картоном. Након потписаног Споразума више неће бити потребно закључивати полисе граничног осигирања при у уласку у обје земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:18