Абазовић, Пековић / -фото: Влада
03/03/2022 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић и Пековић диjелили дjеци лопте и дресове кошаркашке репрезентациjе

Абазовић jе у обраћању дjеци истакао да jе поента да буду добри људи, добра дjеца, да слушаjу своjе родитеље, уче добро у школи, да се баве спортом и да живе здравим стиловима живота

Кабинет потпредсjедника Владе, у сарадњи са Кошаркашким савезом Црне Горе, Центром за права дjетета и Универзитетским центром, организовао jе дружење дjеце са предсjедником Савjета за права дjетета Дританом Абазовићем и предсjедником КСЦГ Николом Пековићем, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе.

- Желим се захвалити вашим учитељицама, Центру за права дjетета и истакнем да бих желио да сва дjеца у Црноj Гори осjете национални понос, имаjу у своjоj колекциjи jедан од дресова било коjе репрезентациjе и да сви осjетимо заjедништво коjе нам jе приjеко потребно у овим сложеним временима. Ви сте будућност ове државе и jа сам сигуран да ћете бити велики репрезенти, бити на понос своjих породица, своjих градове и своjе земље -  истакао jе потпредсjедник Владе и предсjедник Савjета за права дjетета Дритан Абазовић.

image

Дритан Абазовић

-фото: Влада

Абазовић jе у обраћању дjеци истакао да jе поента да буду добри људи, добра дjеца, да слушаjу своjе родитеље, уче добро у школи, да се баве спортом и да живе здравим стиловима живота, како би у будућности били велики шампиони. У том смислу, потпредсjедник Абазовић jе нагласио да му jе част и задовољство бити у друштву нашег великог шампиона коjи jе грб и заставу Црне Горе толико високо уздигао да jе поставио љествицу за све нас коjи будемо жељели да промовишемо своjу земљу.

- Он jе наjбољи кошаркаш наше државе а сада предсjедник КСЦГ и он вам jе омогућио да кући понесете дресове Црне Горе и кошаркашке лопте. Сљедећу утакмицу кошаркашке репрезентациjе идемо заjедно да гледамо - закључио jе потпредсjедник Абазовић.

Уз позив дjеци да се баве спортом, предсjедник Кошаркашког савеза Црне Горе Никола Пековић jе истакао да им jе част и задовољство да се одазову оваквоj акциjи, истичући да у њима имаjу jедног великог приjатеља и да су врата КСЦГ за све њих увиjек широм отворена.

image

Абазовић, Пековић

-фото: Влада

- Желим да вас поздравим у име Центра за права дjетета и изразим задовољство што сте одвоjили вриjеме и што сте показали да Вас интересуjу дjеца и оно што ради Центар за права дjетета. Сматрам да заjедничким радом добром сарадњом можемо више и боље за дjецу Црне Горе - казала jе Раjка Перовић, извршна директорица Центра за права дjетета.

Она jе истакла задовољство поводом чињенице да jе потпредсjедник Абазовић уjедно и предсjедник Савjета за права дjетета, наводећи да jе то важног тиjело коjи има мандат да прати имплементациjу закона, иновира законе, да прати поштовање права дjеца и промовише Конвенциjу о правима дjетета.

Након дружења у сали Универзитетско спортско-културног центра, Абазовић и Перовић су посjетили просториjе Центра за права дjетета гдjе су разговарали о функционисању Центра за права дjетета, проблематици права дjеце у нашоj држави, модалитетима сарадње и унапређењу односа између Центра за права дjетета, Савjета за права дjетета и Владе Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:05