dritan abazovic / - DAN
24/11/2021 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Имамо већину која не може да изабере чланове Тужилачког савјета

Абазовић је, упитан да прокоментарише изјаву предсједника Скупштине Алексе Бечића, поручио да Демократе треба да одлуче да ли им је ближа УРА или ДФ

Бивши Тужилачки савјет био је екстремно политизован, и зато је било неопхдно донијети Измјене Закона о државном тужилаштву, око којих је било великих контроверзи, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић јавља агенција МИНА.

Он је оцијенио да су критике о Закону о тужилаштву биле неутемељене и да је тенденција тог акта била да се добије бољи Тужилачки савјет.

-Надам се да ће тај Закон брзо бити у Скупштини, али то је само нада. Нико више не може да оптужије Демократску партију социјалиста ни опозицију. Имамо већину која не може да изабере чланове Савјета- рекао је Абазовић.

Он је, на округлом столу на коме је Акција за људска права (ХРА) представила извјештај о раду Тужилачког савјета, навео да се парадокси црногорске збиље настављају.

-Чланови којима ће истећи мандати у јануару могу да рачунају да ће у в.д. стању моћу да буду још неко вријеме- рекао је Абазовић

Он је навео да је било конкретних критика на закон али да остаје при ставу да је добар и да је у огромном броју усклађен са предлозима Венецијанске комисије.

Критике, како је рекао, би имале смисла да је Тужилачки савјет свој посао радио беспрекорно.

-Међутим, тај Савјет је био екстремно политизован и није давао резултате, оцјењивао је тужиоце на погрешан начин- рекао је Абазовић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:40