Dritan Abazović / - SCREENSHOTYT
05/09/2024 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abazović: Ko se ugradio u 19 miliona eura od kupovine brodova?

Poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je saopštio da je prethodna Vlada ugovorila kupovinu patrolnih brodova od Francuske, po cijeni od 120 miliona eura, dok Vlada sada kupovinu ugovara za 139 miliona eura.

- Pitam ko će da se ugradi u tih 19 miliona? Dajte ime poljske kompanije koja je umješana u biznis, ne Francuske, nego poljske kompanije koja je posrednik u poslu. Jesu se o tome dogovarali u Sen Trope? Morate da potpišete ugovor direktno sa Francuskom, a ne sa privatnom kompanijom. Ovdje se radi sa privatnom kompanijom, gdje je potvrda Francuske, gdje je međudržavni ugovor? 19 miliona nije pet eura, vi podržavate organizovani kriminal i korupciju i vi ste sa trećim ešalonom DPS-a došli da solite pamet građanima - kazao je Abazović tokom skupštinske rasprave.

On je rekao da misli da je državljanin Turske Binali Čamgoz nezakonito izručen toj državi. 
-Turčinu sada treba da vrate pare, oni koji su ga reketirali- kazao je Abazović.

Potpredsjednik Skupštine i generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović je kazao da Abazović ne zna šta se dešava u njegovim redovima, da su se kopali tuneli i davala kontroverzna državljanstva.
- Sad izgleda ne znate ni ko vam podržava listu, pa se desio skandal da savjetnik u Skupštini Stevan Kandić, koji je na odborničkoj listi PES-a i Demokrata, završi na listi podrške Jakova Milatovića i GP URA. To je skandal, ukoliko Opštinska izborna komisija utvrdi da ste falsifikovali potpis... Za razliku od vas, ovo će imati institucionalni epilog. Slijedi krivična prijava, nadležni će to da utvrde, ove misterije su postale jako dosadne. Sumnjičite se da ste zloupotrijebili oko 350 hiljada eura državnog novca za lobiranje, to smo procesuirali i ovom ćemo slučaju. Vi kažete mi podržavamo kriminal i prevare, dokažite to, vrtite iste teze - naveo je Pejović i ponovio da se Vlada zaduživala radi dospjelih obaveza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 03:57