/ фото: Бојана Ћупић
09/07/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић, Комшић и Джеферовић: Желимо градити европску будућност Црне Горе и региона

Абазовић је нагласио је да боље инфраструктурно повезивање води до веће мобилности

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је након састанка са члановима Предсједништва БиХ Шефиком Джаферовићем и Жељком Комшићем да Црна Гора даје пуну подршку БиХ на путу европских и евроатлантских интеграција.

- Желимо градити бољу будућност у европској заједници народа. То је једини начин да изађемо из балканске 'црне рупе'  - навео је Абазовић.

Абазовић је нагласио је да боље инфраструктурно повезивање води до веће мобилности, а да ће она водити бољем повезивању региона и разбијању предрасуда код људи. 

Потпредсједник је нагласио да постоји потенцијална опасност да би изградњом хидроелектране Бук Бијела могло доћи до далекосежних посљедица на животну средину Црне Горе, али и угрожавања Националног парка Дурмитор, као UNESCO баштине.

Джаферовић је назначио да су Црна Гора и БиХ интензивирали сарадњу, истичући да је за БиХ јако важно емитовање стабилности у региону и Црној Гори.

Джеферовић је исказао захвалност због учествовања потпредсједника Абазовића комеморацији у Поточарима и због изгласавања Резолуције о геноциду у Сребреници у црногорском Парламенту, наводећи да је то цивилизацијски чин. Он је назначио да је пројекат ХЕ Бук - Бијела за њега споран и да се о томе води спор пред Уставним судом.

Комшић је истакао је да БиХ и Црна Гора имају одличне односе, које крунише раније ријешено гранично питање. Комшић је навео да је важно да нема промјена ритма у односима.

Он је исказао задовољство јер Црна Гора слиједи НАТО и ЕУ пут и да је то рецепт за цијели регион, надајући се напретку и своје земље на том путу.

Абазовић, Комшић и Джаферовић разговарали су и о интензивирању сарадње у области туризма и енергетике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:40