Dritan Abazović / screenshot Aplus TV
04/10/2024 u 22:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abazović: PES na koljenima, Milatović pomogao u kampanji

Šezdeset odsto građana Podgorice je glasalo na lokalnim izborima za promjene, a Vlada ne može da se formira bez koalicije “Za budućnost Podgorice”, tvrdi lider GP URA i bivši premijer Dritan Abazović.

- Vlast je delegitimisana, Pokret Evropa sad i Demokrate su na koljenima, što se tiče rezultata na izborima - poručio je Abazović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Prema njegovim riječima, sve prevare koji su PES i Demokrate pričali građanima nijesu mogle da se naplate.

- Ljudi neće prevare, dosta ih je bilo za 30 godina. Naš cilj je da se oslobodimo nacionalizma, populizma i kriminala - poručio je Abazović.

Na pitanje sa kim koalicija “Za budućnost Podgorice” planira da formira vlast u Podgorici, Abazović je odgovorio da čeka ostale političke subjekte da naprave prvi potez.

- Mi imamo plan A, B i C. Naše je da odbranimo da se DPS ne vrati - naglasio je Abazović.

Prema njegovim riječima, uključivanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u izbornu kampanju nije bila greška.

- Milatović nam je pomogao. To je bio naš zajednički dogovor, a da kažem bilo šta drugo bilo bi politički nekorektno. Tačno je da je bio u kampanji sa Lukom Rakčevićem i to je po meni potpuno prihvatljivo - smatra Abazović.

Milatović: Niјe u pitanju ko vrši vlast, već kako јe vrši

Ocjenjuje da je rezultat na izborima manje važan, ako se, kako je kazao, uzme u obzir šta su obećali građanima Podgorice.

- Takođe, ne mislim da je broj odbornika presudan, ako želimo da napravimo neki cilj. Prihvatili smo raspodjelu da imamo dva odbornika. Ako želite promjene, morate da budete malo fleksibilni - izričit je Abazović.

Abazović takođe smatra da je Rakčević kao kandidat za gradonačelnika nadmoćan u odnosu na druge.

- Svakom bi smetalo da dođe na debatu sa njim, a da ga Rakčević u potpunosti rasturi. Dajte mi samo da vidim program za Podgoricu koalicije koja je uzela najviše glasova poslije DPS-a. Nema ga - zaključio je bivši premijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 22:19