Дритан Абазовић са премијером Казахстана / - RADE KOPRIVICA
13/07/2021 u 09:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић са премиjером Казахстана: Отворили су потпуно ново тржиште за Црну Гору

Премиjер Републике Казахстан Аскар Мамин истакао jе да му представља посебну част што има прилику да угости потпредсjедника Владе Абазовића на Дан државности, користећи прилику да њему и грађанима Црне Горе честита државни празник

"Отворили смо потпуно ново тржиште за Црну Гору. Интензивирање сарадње са Казахстаном за Црну Гору jе од велике важности", истакао jе потпредсjедник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић након сусрета са премиjером Републике Казахстан Аскаром Мамином у Нур-Султану.. саопштено је из кабинета потпредсједника Владе.

Потпредсjедник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић борави у билатералноj посjети Републици Казахстан, гдjе ће на позив потпредсjедника Владе Романа Скљара обавити неколико билатералних састанака са наjвишим казахстанским званичницима.

Потпредсjедник Абазовић се захвалио на позиву и констатовао да су односи између двиjе земље добри и приjатељски, са огромним потенциjалом за унапређење сарадње, посебно у економском диjелу. Абазовић jе истакао да се у томе истичу енергетика, туризам, али и образовања и наука.

Потпредсjедник Владе Абазовић нагласио jе да су се у претходном периоду односи двиjе земље умногоме интензивирали, о чему наjбоље говори отварање Конзулата Републике Казахстан у Подгорици, отварање директне авио линиjе Подгорица - Нур-Султан, као и омогућавање држављанима Казахстана да без виза долазе и бораве у нашоj земљи. У том контексту, Абазовић jе назначио да ће скориjе потписивање Споразума у области економске сарадње бити круна интензивирања сарадње, од изузетног значаjа за обjе земље.

Премиjер Републике Казахстан Аскар Мамин истакао jе да му представља посебну част што има прилику да угости потпредсjедника Владе Абазовића на Дан државности, користећи прилику да њему и грађанима Црне Горе честита државни празник. Премиjер Мамин jе навео да jе пуно грађана Казахстана заинтересовано за Црну Гору као љетњу и зимску туристичку дестинациjу и да су за сада веома задовољни оним што су доживjели у Црноj Гори.

Саговорници су се сложили да jе потребно наставити са интензивним диjалогом на наjвишем политичком нивоу, оjачати трговинско-економску сарадњу, као и сарадњу у области туризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:59