Абазовић и Рама  / Фото: Раде Копривица
16/07/2021 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Рамом: Ускоро свечано отварање прелаза Затријебач

Прелазће додатно учинити приступним крајњи сјевер Албаније, оцијењено је на састанку

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се са премијером Албаније Едијем Рамом, са ким је разговарао о скоријем свечаном отварању граничног прелаза Затијебач, који ће повезати Подгорицу са плаво-гусињским крајем.

Абазовић и Рама су истакли да ће прелаз додатно учинити приступним крајњи сјевер Албаније.

- Наша дужност је да идемо кораком напријед, јер наше земље имају огроман туристички потенцијал. Не мијењајмо границе, учинимо их невидљивим- казао је црногорски вицепремијер, који у Тирани борави на Рамин позив. 

Абазовић је у разговору са Рамом констатовао да су свеукупни међудржавни односи веома добри и да се заснивају на приниципима пријатељства и сарадње.

Према ријечима Раме, обје земље имају јасну визију европске и просперитетне будућности, што су показале својим пуноправним чланством у НАТО и настојањем да буду дио ЕУ.

Абазовић и Рама су се сложили да би заједнички пројекат изградње моста на Бојани, између Штоја и Велипоје, умногоме допринио мобилности људи и привлачењу страних инвестирора на том атрактивном подручју.

Такође, саговорници су разматрали могућности валоризације Скадарског језера, констатујући да се ради о изузетно вриједном природном потенцијалу. Говорило се и

Абазовић и Рама су се сагласили да се односи на политичком нивоу могу оцијенити веома добрим и подразумијевају честе контакте на највишем и радном нивоу, сарадњу у оквиру интеграционог процеса, с обзиром на то да су заједничка и вањскополитичка усмјерења и посвећеност регионалној сарадњи

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:01