Абазовић и Вукшић / - фото: Кабинет потпредсједника Владе
25/08/2021 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић са Вукшићем: АНБ посвећена заштити националних интереса

Медиjски натписи коjи свакодневно покушаваjу да баце сjенку на рад служби безбjедности или унесу раздор међу руководиоцима су потпуно нетачни и дjелуjу са циљем урушавања институциjа система, казао је Абазовић

Потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић посjетио jе данас Агенциjу за националну безбjедност (АНБ) гдjе jе разговарао са директором Деjаном Вукшићем и његовим сарадницима.

– АНБ у пуном капацитету штити националне интересе Црне Горе и за све своjе активности има активну подршку Владе. Са директором Вукшићем сам размиjенио размишљања о свим безбjедносним изазовима у нашоj држави и могу да констатуjем да смо заjеднички посвећени остваривању циљева у корист државе Црне Горе. У овом тренутку, мир, стабилност и развоj представљаjу приоритете, а АНБ даjе велики допринос таквим процесима – истакао jе Абазовић.

Они су констатовали да jе сарадња АНБ са међународним партнерима на изузетно високом нивоу, што укупно утиче на повећање кредибилитета Црне Горе и њених служби.

Током разговора, Вукшић jе Абазовића упознао са главним активностима коjе АНБ предузима у овом тренутку. Такође, они су размиjенили мишљења и о приоритетним проjектима коjе АНБ треба да спроведе у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

– Медиjски натписи коjи свакодневно покушаваjу да баце сjенку на рад служби безбjедности или унесу раздор међу руководиоцима су потпуно нетачни и дjелуjу са циљем урушавања институциjа система и нарушавања међународног угледа Црне Горе. То нећемо дозволити. Одлучни смо да раскрстимо са криминалом, екстремзимом и од Црне Горе учинимо напредну, прогресивну и богату државу за све њене грађане. Увjерен сам, АНБ и сви њени службеници су у потпуности посвећени том циљу – закључио jе Абазовић.

Састанку jе присуствовао и Миодраг Лаковић, савjетник потпредсjедника Владе за националну безбjедност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:50