Абазовић и Звиздић / - фото: ГОВ.МЕ
09/07/2021 u 18:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Звиздићем: Очекуjемо инвазиjу туриста из БиХ у Црну Гору

Звиздић jе навео да Црна Гора и БиХ стреме истом спољнополитичком циљу и да желе своjу земљу видjети као НАТО чланицу

 Очекуjемо да ће кроз десетак дана доћи до инвазиjе туриста из БиХ у Црну Гору, што jе за нас од велике важности, истакао је потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

– Туристи из БиХ су традиционално и више него добродошли у Црну Гору – навео jе Абазовић након састанка са Предсjедаваjућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денисом Звиздићем.

Како се наводи у саопштењу Кабинета потпредсједника, Абазовић jеказао да Црна Гора жели да баштини приjатељске и добросусjедске односе са БиХ. Он jе истакао да Црна Гора и БиХ имаjу велику шансу за прогрес у економиjи, поред туризма, нарочито у енергетици.

Звиздић jе пожелио црногорскоj делегациjи срдачну добродошлицу у Сараjево и навео да су односи између двиjе земље на високоj разини.

Он jе навео да Црна Гора и БиХ стреме истом спољнополитичком циљу и да желе своjу земљу видjети као НАТО чланицу. Напоменуо је да jе за БиХ и регион било од изузетне важности усваjање Резолуциjе и да ће европски пут и демократске вриjедности надвладати све  изазове са коjима се суочава Западни Балкан.

Абазовић и Звиздић разговарали су о унапређењу билатералне и мултилатерне сарадње, различитим инфраструктурним проjектима и бољоj економскоj сарадњи двиjе земље.

 Црне горе

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:00