Дритан Абазовић у посјети Драчу / - Влада
18/07/2021 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић се састао са Удружењем Улцињана у Драчу

У срдачном разговору, потпредсjедник Абазовић jе саговорнике упознао са актуелним политичким процесима у Црноj Гори, уз оцjену да Црна Гора након прве демократске смjене власти у своjоj историjи и пуноправног чланства у НАТО, жели своjу будућност видjети у Европскоj униjи

У оквиру службене посjете Републици Албаниjи, потпредсjедник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић састао се са представницима Удружења Улцињана у Драчу, саопштено је из кабинета Владе.

У срдачном разговору, потпредсjедник Абазовић jе саговорнике упознао са актуелним политичким процесима у Црноj Гори, уз оцjену да Црна Гора након прве демократске смjене власти у своjоj историjи и пуноправног чланства у НАТО, жели своjу будућност видjети у Европскоj униjи. Говорећи о односима Црне Горе и Албаниjе, за коjе jе навео да су добри и приjатељски, потпредсjедник Абазовић jе истакао важност добре регионалне повезаности, сарадње и промовисања мира и толеранциjе за развоj Западног Балкана.

Потпредсjедник Абазовић jе представнике Удружења Улцињана у Драчу упознао са инфраструктурним проjектима о коjима jе разговарао са званичницима Републике Албаниjе, а коjи би требало да повежу Албаниjу и Црну Гору као двиjе препознате туристичке дестинациjе на Jадранском мору.

Абазовић jе посебно истакао да, за разлику од претходне, ова влада посебно брине о Улцињу, као граду са изузетним природним и економским потенциjалом. У том смислу, потпредсjедник Владе jе посебно нагласио да jе Скупштина Црне Горе усвоjила предлог да имовина на Валданосу буде враћена старим власницима и да jе у кратком временском периоду саниране посљедице ерозиjа тла на Ади Боjани. Абазовић jе нагласио да га посебно радуjе што су Улцињ и Велика плажа ове сезоне туристички хит на Балкану, наводећи да сезона превазилази сва могућа очекивања.

Представници Удружења Улцињана у Драчу исказали су захвалност због сусрета са потпредсjедником Абазовићем, поздрављаjући спремност Владе да се са посебним сензибилитетом посвети Улцињу и његовим природним и економским потенциjалима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:55