Дритан Абазовић / Фото: Бојана Ћупић
25/10/2021 u 17:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Злоупотребе бившег менаџмента АНБ-а утицале на психичко стање Булатовића

Нисам медицински стручњак па да оцјењујем је ли на Булатовића вршен притисак да изврши самоубиство, тврди потпредсједник Владе

Скупштински Одбор за безбjедност и одбрану седам и по сати саслушавао jе челнике безбjедносног сектора и тужилаштва у вези са безбjедносном ситуациjом у земљи.

Поптредсједник Владе Дритан Абазовић је казао да су се чланови овог скупшинског тијела упознали са садржајем материјала насталог током прислушкивања главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића.

- То су материјали који имају степен тајности и не могу ништа да кажем о томе. Ради се о злоупотребама бившег менаџмента АНБ-а које је утицало на психичко стање бившег функционера Агенције за националну безбједност (АНБ) Луке Булатовића - рекао је Абазовић новинарима након сједнице Одбора.

Он је рекао да није медицински стручњак па да оцјењује је ли на Булатовића вршен притисак да изврши самоубиство.

- Нисам сигуран да је он разоткрио злоупотребу - нагласио је Абазовић, додајући да не може да износи садржај порука Булатовића, те да ће то бити предмет третирања државних органа.

Додао је да је безбједносна ситуациjа редовна.

- Разговарали смо врло отворено. Мислим да из свих ових сjедница сви изазимо мудриjи - казао jе Абазовић.

Абазовић није хтио да детаљиније коментарише то што је бивши директор Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић, након саслушања, пуштен да се брани са слободе.

- И те како постоји одговорност Перуничића везано за прислушкивање Катнића, али мене не могу да убиједе да је он налогодавац - казао је Абазовић новинарима након сједнице Одбора.

На сjедници коjа jе затворена за jавност саслушани су Абазовић, вршилац дужности врховног државног тужиоца Дражен Бурић, главни специjални тужилац Миливоjе Катнић, директор Агенциjе за националну безбjедност Деjан Вукшић као и шеф специjалног полициjског одjелjења Драган Радоњић.

Одлуку о контролном саслушању Одбор jе донио jедногласно, на инициjативу предсjедника тог тиjела Милана Кнежевића.

Кнежевић jе за Портал РТЦГ јуче казао да се не смиjе дозволити никад више да се дjелови безбjедносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом.

Образлужући инициjативу, Кнежевић jе казао jе да ниjе таjна да jе у Црноj Гори нарушена, не само безбjедносна, већ и друштвено-политичка ситуациjа, и да jе то послjедица наслиjеђеног вишедецениjског стања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:50