Дритан Абазовић / - Дритан Абазовић
27/04/2022 u 20:20 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Сваки министар мора да ради поштено, неће моћи да такне ни један једини еуро

Навео је и да је толико је министара из мале УРА, није лако све попамтити, те да је Будва нови тест

Тридесети август је највећа прекретница која се десила, а овдје у Будви се десила нешто раније, казао је мандатар и предсједник ГП УРА Дритан Абазовић.

- Да и тада није постојала наша ширина, до те власти у Будви не би дошло. Исто сада УРА предузима улогу политике отворености. Једини модел на који се ова земља може мијенити је модел који јој нуди ГП УРА. Будва генерише највише прихода од туризма у Црној Гори, овај град последњих година бива град који је сустизан од стране других градова. Сад се појављује Тиват и друге дестинације које повећавају могућност да претекну Будву. Желимо да овај град остане срце туризма, и да постиле друге да се мијењају. Такође у овом граду мора нешто да се мијења и да се врате велике инвестиције Будви - поручио је он са конвенције у овом граду.

Истакао је да је обавеза будућег министра туризма да пронађе рјешење за овај град.

- Сваки министар мора да ради поштено, неће ни један моћи да такне ни један једини еуро. Добродошли су сви који желе да раде поштено. Ово је земља пријатеља и која мора да се развија као економија, Будва треба у томе да да највећи доприност. Треба да сачувамо Свети Стефан и да га припремимо да га отворимо. Људи желе мир и да се осјећају добро, не желе дивљање и проблеме. Морамо хватати корак са временом, желим да се Лука Будва врати грађанима. отворићемо дијалог са свим инвеститорима. Обавезе ни према коме немамо - нагласио је он.

Абазовић је истакао да се мора кренути другачије у овом граду.

- УРА у Будви је 2016. године разбили матрицу да различите партије не могу да сарађују. И даље радимо по том принципу, ова партија не дијели људе по нацији и вјери, ова партија жели да прими све који желе да раде за добро Црне Горе. Добро се не гради на свађама и подјелама, будућност се ради на заједништву. То разумију туристичка мјеста. Ако су сви добродошли овдје,  важно је и да ми међусобно успостављамо сарадњу - увјерава Абазовић.

Нагласио је да се у овом тренутку Црној Гори отвара прилика.

- Овај хаос може нама да отвори бржу могућност да приступи ЕУ. Ми треба у ЕУ да уђемо због Будве, Подгорице, Пљеваља.. Вријеме било каквих подјела, превара треба да остане иза нас. Земљи треба да испоручимо правду. Избори који слиједе у Будви су референдум између тога да ли ће овај град да искорачи или да иде путем девастације и подјела. Ја мислим да је избор лак - тврди он.

Навео је и да је толико је министара из мале УРА, није лако све попамтити, те да је Будва нови тест..

- У нашим једрима је повољан вјетар, будите сигурни да наш брод плови ка сигурној луци - поручио је он из Будве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:47