Дритан Абазовић / - УРА
11/08/2021 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић тврди да је видио Темељни уговор: Све је исправљено

Било би неозбиљно да сада саопштим садржаj документа, а да се сjутра поjави нешто друго на столу - каже Абазовић

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић саопштио jе, након преса Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу, одговарајући на питања новинара да jе видио Темељни уговор са Српском православном црквом. Како истиче, у споразуму jе исправљено све што jе било спорно.

- Рекао сам да ћу упознати jавност са садржаjем кад то буде званичан документ коjи ће бити на потписивању. Било би неозбиљно да jа сада саопштим садржаj документа, а да се сjутра поjави нешто друго на столу - каже Абазовић.

Тврди да су интреси Црне Горе уз његову интервенциjу апсолутно заштићени у овом тренутку.

- Чекамо финални документ. Ако jе то то, неће бити никаквих проблема са Темељним уговором. Jош ниjе финализован текст на релациjи Митрополиjа - српски патриjарх, кад се то деси, угледаће свjетлост дана - поручио jе Абазовић.

Он је, коментаришући став jедног диjела jавности да jе стао на страну Српске православне цркве, рекао да то ниjе тачно, већ да jе на страни правде.

- Не бих волио да се дискриминаторски, ни фаворизуjуће односим према било коме. Држава не треба да улази у питања унутрашње организациjе вjерских заjедница. Она треба да створи оквир да у правном систему све вjерске заjеднице функционишу без дискриминациjе. Мислим да се то постиже - закључио jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:06