Са састанка
14/10/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Абазовић – Заев: Односи ЦГ и С. Македоније регионални примјер који остале земље ЗБ треба да слиједе

Желимо заједно са РСМ и остатком ЗБ бити дио проширене ЕУ, увјерени да је Црна Гора прва наредна чланица ЕУ, нагласио је Абазовић

„Обновимо порушене и изградимо нове мостове пријатељства на Западном Балкану. Црна Гора и Сјеверна Македонија регионални су примјер искрене и одличне сарадње који остали треба да слиједе“, саопштено је након билатералног сусрета потпредсједника Владе Црне Горе  Дритана Абазовића са премијером Републике Сјеверне Македоније Зораном Заевом.

Потпредсједник Абазовић је истакао да је пуноправно чластво у Европској унији стратешки циљ Црне Горе и спољнополитичко опредјељење које нема алтернативу.

-Желимо заједно са РСМ и остатком ЗБ бити дио проширене ЕУ, увјерени да је Црна Гора прва наредна чланица ЕУ- нагласио је Абазовић.

Абазовић је навео да је Црна Гора у континуитету посвећена регионалној сарадњи и има активну улогу у изградњи стабилнијег и безбједнијех региона, са жељом да своја досадашња искуства  подијели са осталима на ЗБ.

Премијер РСМ Зоран Заев истакао је да су Односи РСМ и Црне Горе примјер осталим државама у региону и шире, констатујући да се одвија успјешна регионална сарадња. Заев је нагласио да двије државе треба да поспјеше економску сарадњу и да РСМ жели подијелити своја искуства са пријатељским државама у дијелу привлачења страних инвестиција.

Абазовић и Заев су констатовали да двије државе имају одличну сарадњу на свим нивоима, без отворених питања и да се заснивају на кореспондирајућим циљевима као што су чланство у НАТО, реформске активности, као и да су окренути међусобној подршци у реализацији унутрашњих приоритета и европској перспективи Западног Балкана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. oktobar 2021 13:00