/ Foto: Arhiva
22/10/2022 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adrijan Vuksanović napušta Vladu: Konjević i Krivokapić brane interese Crne Gore

Moja ostavka je i dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu Crnu Goru, kazao je on.

Adrijan Vuksanović saopštio je danas da će dati ostavku na funkciju ministra u Vladi Crne Gore nakon, kako je kazao, "nelegalne smjene Raška Konjevića i Ranka Krivokapića".

- Smatram da je motiv za smjenu ministara u već smijenjenoj Vladi postavljanje spomen ploče u Morinju, a da su uzroci mnogo dublji, ali i očigledni - Konjević i Krivokapić smijenjeni su jer brane interese Crne Gore i zastupaju fundamentalne vrijednosti na kojima počiva njena državnost- kazao je on. 

Dodao je da su interesi ujedno i interesi hrvatske zajednice u Crnoj Gori. 

- Stoga bi moj ostanak u Vladi, pa i u tehničkom mandatu, bio kompromitacija i iznevjeravanje vrijednosti za koje se HGI i ja borimo sve ove godine. U svijesti su mi svi oni slobodoumni ljudi koji su devedesetih godina digli glas protiv agresije na Republiku Hrvatsku i klicali "Oprosti nam Dubrovniče". Moja ostavka je i dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu, građansku i demokratsku Crnu Goru u EU i NATO- zaključio je Vuksanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:03