ФОТО: УРА (Аџић)
26/07/2021 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Извјештај Стејт департмента вјетар у леђа за борбу против корупције и криминала

Извјешај је препознао и значај Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу као важну карику у раскринкавању корупционашког система, који је чедо бившег режима

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Филип Аџић коментарисао је Извјештај Стејт департмента за Црну Гору о глобалној инвестиционој клими за 2021. годину.

-Извјештај америчког Стејт департмента оцијенио је да наше правосуђе не одговара на изазове са којима се суочавамо и потврдио значај измјене Закона о тужилаштву, те дао вјетар у леђа даљој борби против корупције и криминала. Спинови бившег режима срушили су се као кула од карата и утишали галаму коју су производили не би ли измакли суочавање са правдом- истакао је потпредсједник УРА. 

Извјешај је, напомиње Аџић, препознао и значај Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу као важну карику у раскринкавању корупционашког система, који је чедо бившег режима.

-Борба против корупције остаје приоритетан изазов за свеукупан развој Црне Горе, чиме ћемо уједно и побољшати деценијски погоршавану инвестициону климу. Истовремено, одлучна борба против корупције и организованог криминала довешће до напретка у поглављу 23 и чланства Црне Горе у ЕУ, као нашег кључног спољнополитичког циља-закључио је Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:17