Novak Adžić / - GRADSKA TV/PRINTSCREEN
31/07/2024 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić: Obnavljali smo nezavisnu Crnu Goru i branićemo je

Predsjednik Crnogorske evropske partjei (CEP) Novak Adžić kazao je da odane patriote Crne Gore neće pasti pod "prevarantima" iz postojećeg režima.

- Za jotu ili milimetar, mi odane patriote Crne Gore, dokazani, ovo nema veze s onima koji su rentirani, odstupiti nećemo, pasti pod ovim prevarantima iz postojećeg režima i njihovim mentorima, koji bi da zatru Crnu Goru i Crnogorce, koji bi da izvše nasu državno- nacionalnu i građansku ekstinkciju. Ne može i neće moći, dok je nas živih, može se to samo samo preko nas mrtvih. A mi smo za poštovanje Ustava i zakona, ponavljamo, a upozoravamo ih prestanite, anticrnogorska kamarilo, bolumento, da vrijeđate,  ponižavate i rušite Crnu Goru. "Tvrd je orah voćka čudnovata...". Dozovite se razumu, pameti i ne izazlvajte reakcije, ne iskušavajte patriote koje će braniti Crnu Goru, vazda i zanavijek. Poštujte Ustav i zakone Crne Gore. Mi smo im odani, kao legalisti- naveo je Adžić.

Poručio je da "zalud su sve Scile i Haribde, modere protiv Crne Gore i nas, ne iz Homerovog epa, no iz Vučićeve i druge velikosrpske industrije obmana, agentura, propagande itd".

- Odbićemo ih. Zalud im sve sve. Jezik simbola sve kazuje o formalnim mirnodopskim, ali realnim agesorima, negatorima i asimilatorima Crne Gore i Crnogoraca, pod skriptom, šarom i ideologijom vlastodržaca iz Beograda. Zaludu s Kalemegdana šaljete otrovne strije protiv Crne Gore, sa ciljem njenog pokoravanja, tihe i puzajuće okupacije i aneksije. Poručujemo im, brenzajte, zaustavite se, ne malo no dosta, ne izazivajte, umijemo braniti Crnu Goru i sebe i familije naše- kazao je Adžić.

Kako je istakao "ako srbo-četnici (ne izjednačujemo ih sa srpskim narodom, daleko bilo, govorimo samo o politici režima, sile i moćnika) misle da će nas voditi kao stoku u tor i u tamnice itd... i da ćete pokoriti Crni Goru i Crnogorce, koji su stvarno to, grdno ste se prevarali".

- Što veli Njegoš "odbrana je životom skopčana". Ili drugačiji ali jasan ezik metafore: od poskoka ne očekujte da se bude ili postane blavor. Mi smo miroljubivi, ali ne damo crnogorsku slobodu i multietničku našu državu nikome i nikad. A najmanje, ne autokrati sa Andrićevog venca. Živjela Crna Gora. Da je vječna- poručio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:13