Јоковић / Фото: Архива
19/12/2021 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амандман СНП-а: Незапослени да мјесечно примају 100 еура

План "Европа сад" не предвиђа никакав програм за незапослене, тврде из Јоковићеве партије

Социјалистичка народна партија (СНП), на челу са Владимиром Јоковићем, саопштила је да ће амандманским дјеловањем на буџет, предложити да сви незапослени у Црној Гори, добију мјесечну накнаду од 100 еура.

Како је казала посланица те партије Милосава Пауновић, према евиденцији Завода за запошљавање (ЗЗЦГ), у Црној Гори је тренутно без посла око 55 хиљада особа.

- План "Европа сад" не предвиђа никакав програм за незапослене. Овим се прави велики социјални јаз у друштву, јер људи који немају ни за егзтитенцијални минимум се нијесу својом кривицом нашли у таквом положају - навела је Пауновић.

Она је казала да се незапослени немају чему надати ни након што се усвоји буџет.

- Нити им је потребан калкулатор владе да израчунају колики ће бити износ њихове плате након планираног увећања, јер ће свакако остати на нули - рекла је Пауновић.

Она је казала да у СНП-у сматрају да држава, заједно са легитимним представницима грађана у парламенту, мора водити рачуна о сваком грађанину подједнако.

Kако је казала, незапослени ће имати право на накнаду до момента до када се стекну услови за њихово запослење.

- Свјесни смо да та накнада није довољна за задовољење потреба, али је добар корак да би се показао макар минимум бриге према онима који су изостављени из програма и калкулација предвиђених планом Европа сад. Надамо се  да ће предлог наићи на разумијевање осталих колега у парламенту- закључила је Пауновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:59