Михајло Анђушић / - фото: ДПС
07/05/2022 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Да је Братић више водила рачуна данас би свједочили почетку градње школе у Маслинама

Да jе бивша министарка више водила рачуна о интересима грађана, а мање, хистерично, у друштву Спаjића и Милатовића бранила “наводну” изборну вољу, данас би можда и свjедочили почетку градње школе у Маслинама

Рушење Основне школе “Владимир Назор”, са неизвjесним роком изградње новог обjекта, довело jе хиљаду и двjеста ученика и њихових родитеља у позициjу коjа захтиjева хитно рjешавање тог проблема, казао је Михајло Анђушић, шеф Клуба одборника ДПС у Скупштини Главног града.

- Због низа учињених непочинстава, укључуjући и неприхватљив однос према малишанима и њиховим породицама из градског насеља Маслине, бивша ресорна министарка Весна Братић угрозила jе несметан образовни процес, ваншколске активности и функционисање великог броjа наших суграђана. Главни град Подгорица jе у претходноj години, у више наврата указао на дискредитиjуће потезе Министарства просвjете, културе, науке и спорта коjе су имале директне посљедице на квалитет образовања у Подгорици и право дjеце на школовање без политичких утицаjа и тензиjа - поручио је Анђушић.

Додаје да је потпуно оправдан и разумљив револт родитеља, коjи су, поред разумиjевања за све обjективне околности, како наводи, свjесни чињенице да губљење времена усљед неспособности надлежних органа и предуго удаљавање ученика у школе на другим краjевима града доводи до породичне дисфункциjе.

- Умjесто да ресурсе и планирани буџет благовремено искористи за изградњу неопходних образовних установа, а приjе свега изградњу школе “Владимир Назор”, претходна Влада jе своj ограничени интелектуални потенциjал усмjерила на незаконитоj смjени преко 500 директора, помоћника директора основних и средњих школа и вртића. Потврда да претходна Влада и ресорно министарство ниjесу имали слуха и одлучности за рjешавање jедног оваквог проблема наjбоље се огледа у изjави новог министра да jе несарадња и лоша комуникациjа између два надлежна министарства довела до кашњења у почетку градње - истакао је Анђушић.

Према његовим ријечима, да jе бивша министарка више водила рачуна о интересима грађана, а мање, хистерично, у друштву Спаjића и Милатовића бранила “наводну” изборну вољу, "данас би можда и свjедочили почетку градње школе у Маслинама".

- Вриjеме за нама jе изгубљено, те стога апелуjемо да се одговорним и стратешким поступањем оно надокнади за хиљаде подгоричких малишана, jер jе развоjни период унутар школе и социjални живот коjи се везуjе за њу, jедан од наjзначаjниjих фактора - закључио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:05