Aleksa Bečić i Roberta Metsola / - VLADA
16/07/2024 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bečić čestitao Metsoli reizbor za predsjednicu Evropskog parlamenta

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Roberti Metsoli na, kako je rekao, zasluženom reizboru za predsjednicu Evropskog parlamenta.

– Činjenica da je Roberta Metsola izabrana glasovima 90 odsto evropskih parlamentaraca govori o ogromnom legitimitetu, širini, dosadašnjem kvalitetu u obavljanju funkcije, ali i prepoznatom umjerenom načinu vođenja evropskog parlamenta i osjetljivih procesa – napisao je u ćestitki Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade.

On je istakao kako su u proteklih par godina imali smo više susreta, što u Evropskom parlamentu u svojstvu predsjednika Skupštine, što na kongresima EPP-a u funkciji predsjednika Demokrata. 

– Upravo na posljednjem Kongresu Evropske narodne partije (EPP) prije par mjeseci u Bukureštu, gdje smo snažno podržali kandidaturu gospođe Metsoli i Fon der Lajen za novi mandat, izrazio sam uvjerenje da će polovinom godine gospođa Metsoli dobiti novi mandat, a Crna Gora IBAR i veliki napredak na evropskom putu.

Metsola ostaje na čelu Evropskog parlamenta

Drago mi je sto su se predviđanja obistinila, a zahvalni predsjednici Metsoli na podršci dinamiziranju evropskog puta Crne Gore – kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

07. septembar 2024 02:36