Алекса Бечић
04/08/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Гусиње својом разноликом националном структуром примјер грађанске Црне Горе

Користим прилику да у име Скупштине Црне Горе и своје име Вама и свим грађанкама и грађанима Гусиња честитам 5. август, Дан општине Гусиње., поручио је он

Поводом Дана општине Гусиње предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је честитку предсједници Општине Анели Чекић и предсједнику Скупштине општине Бујару Хасангјекају:

-Користим прилику да у име Скупштине Црне Горе и своје име Вама и свим грађанкама и грађанима Гусиња честитам 5. август, Дан општине Гусиње. Мала, али лијепа и природним ресурсима богата, општина Гусиње има натпросјечне потенцијале за развој цијелог краја, а самим тим и подизање животног стандарда становника града под Проклетијама, Липовицом и Виситором. На тај начин, унапређујући услове живота – комуналну, путну и укупну друштвену инфраструктуру, али и на ефикаснији начин користећи свесрдну помоћ из бројне дијаспоре, Гусиње ће у доброј мјери допринијети развоју цијелог сјеверног региона Црне Горе, а тиме и државе у цјелини-НАВОДИ бЕЧИЋ.

-У години када се обиљежава значајан јубилеј – 80 година од Тринаестојулског устанка, чиме је створена искра слободе у тадашњој Европи и показана легендарна храброст у борби против фашизма, задовољство ми је да примијетим да је и Ваша општина, његујући готово братске и блиске комшијске односе између људи различитих вјера и нација, допринијела јединственом и најљепшем мозаику Црне Горе као државе међувјерског и међунационалног склада и суживота. Само грађанска Црна Гора је Црна Гора у коју вјерујем, а гусињска општина својом разноликом националном структуром, у којој се сви осјећају своји на своме, један је од правих примјера који потврђују то моје опредјељење. Убијеђен да ће вриједне Гусињанке и Гусињани имати све мање разлога за напуштање својих огњишта, те да ће и наша тјешња сарадња допринијети томе, још једном Вам честитам Дан општине“, поручио је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:09