Алекса Бечић / - Алекса Бечић
06/11/2021 u 20:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић: Одлагање избора законска обавеза Ђукановића, обједињавње је интерес Црне Горе

- Оволика хајка на обједињавање локалних избора, оголила је до краја потребу неких да земљу покушавају држати у константном ванредном политичком стању и атмосфери тензија, подјела, конфликта и избора - навео је он

Обједињавње предстојећих локалних избора је интерес Црне Горе и овим рјешењем су обухваћене и општине у којима је на власти државна власт, али и опозицја са државног нивоа. Мандати се продужавају за пар мјесеци, а не ускрајућују се било каква права било коме, поручио је на Твитеру предсједник Скупштине Алекса Бечић.

Како је навео, нема селективности, већ једнаког односа према свима.

- О томе ко треба да има страх од избора показли су Никшић и Херцег Нови, али је доста више политичких надгорњавања - нагласио је.

Према ријечима Бечића, на првом мјесту је интерес Црне Горе и њених грађана, који здушно подржавају обједињавање избора и заустављање екстремизације друштвено-политичких прилика.

 - Међутим, оволика хајка на обједињавање локалних избора, оголила је до краја потребу неких да земљу покушавају држати у константном ванредном политичком стању и атмосфери тензија, подјела, конфликта и избора - навео је он.

Овом приликом је подсјетио предсједника Црне Горе на сљедеће: прошле године, у марту, десетак дана пред одржавање локалних избора, након предаје изборних листа, у току изборних радњи, предсједник Мило Ђукановић је без икаквог правног упоришта у законима државе Црне Горе одложио локалне изборе у Тивту због корона вируса.

 -  У том тренутку, ни један закон државе Црне Горе није му давао ту могућност. Сада ће, након усвајања допуна Закона о локалној самоуправи имати конкретно законско упориште и законску обавезу да усклади Одлуку коју је донио као нижи правни акт и одложи изборе заказане за 9. децембар. Да не говорим да је Скупштина прије 15 година донијела истовјетну допуну Закона о локалној самоуправи и продужила мандат за око пола године скупштинама општина и предсједницима општина, како би се објединили локални избори и одржали заједно са парламентарним изборима - навео је Бечић на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 04:46