Алекса Бечић / - IGOR SLJIVANCANIN/ Скупштина Црне Горе
26/05/2021 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Слобода медија и сигурност новинара су темељи напретка и развоја

Довде довела, мржња вас води у нове грешке, а пут ослобађања Црне Горе и изградње јаких и независних институција нико не може зауставити, казао је он

Осуђујем пријетње и нападе на медијске посленике из Црне Горе и региона, јер слобода медија и сигурност новинара су темељи нашег напретка и развоја, саопштио је предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић. Он је нагласио да институције које финансирају грађани неће бити фабрике неистина.

-Због тога нам је потребна земља снажних институција, гдје институције које финансирају грађани, неће бити најпрљавије партијске полуге и фабрике неистина, подвала и мржње, већ истински независни и професионални сервиси грађана, који ће истим очима гледати и власт и опозицију, који ће се на одмјерен, истинит, цивилизан и достојанствен начин односити према свим грађанима”-наводи Бечић у објави.

Према његовим ријечима вријеме политичких батина, примитивизма, мржње, праћења политичких противника, блаћења међународних представника, фабриковања афера је прошло, на жалост неких који једино у том амбијенту знају да се сналазе.

-Некад је посао за те, како себе воле да назову европејце, одрађивао АНБ, некада ‘изнајмљени новинари’, аналитичари, квази организације, а неријетко и дјелови институција из свих грана власти. Увијек су се правили неинформисани, те за било шта што се ради у њихово име нијесу знали, а мислили су да ће оном народном ‘напад је најбоља одбрана’ заиста успјети да таргет са оног ко је проблем пребаце на оне који су открили проблем- истакао је Бечић.

Додаје, тако је било у случају стотина милиона палих гаранција, бројних доказа притисака, уцјена, разних коверти, лименки и других похара Црне Горе.

-Рукопис ми је познат, степен добронамјерности и искрености још више, тако да нијесам изненађен. Једно знајте, мржња вас је довде довела, мржња вас води у нове грешке, а пут ослобађања Црне Горе и изградње јаких и независних институција нико не може зауставити- написао је Бечић на Фацебоок-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:00