Бечић и Родригез / - IGOR SLJIVANCANIN
17/07/2021 u 17:40 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић-Родригез: Успоставити сарадњу између Црне Горе и Гватемале

Имаjући у виду да оба предсjедника припадаjу млађоj генерациjи, Бечић jе посебно нагласио значаj учешћа младих у политичком животу и допринос коjи могу дати у рjешавању броjних изазова савременог свиjета

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић примио jе предсjедника Парламента Гватемале Алана Естуарда Родригеза, коjи борави у Црноj Гори у оквиру засиjедања Међународног парламента за толеранциjу и мир.

Предсjедник Бечић и Родригез размиjенили су мишљења о успостављању парламентарне сарадње и оснивању група приjатељства два представничка дома, али и могућностима парламентарне размjене и посjета на нивоу одбора.

Имаjући у виду да оба предсjедника припадаjу млађоj генерациjи, Бечић jе посебно нагласио значаj учешћа младих у политичком животу и допринос коjи могу дати у рjешавању броjних изазова савременог свиjета.

Предсjедник Скупштине jе упознао Родригеза са унутрашњим приликама у земљи и приоритетима црногорске вањске политике. На интересовање званичника Гватемале, Бечић jе поjаснио карактеристике политичког система Црне Горе, те су саговорници размиjенили искуства своjих земаља у односу на изборно законодавство и изборне процесе.       

Предсjедник Парламента Гватемале афирмисао jе потребу што већег броjа младих на мjестима одлучивања, те захвалио Бечићу на домаћинском дочеку и организациjи Шестог пленарног засиjедања Међународног парламента за толеранциjу и мир.

Сусрет jе био прилика да два предсjедника парламента разговараjу и о резултатима борбе против пандемиjе вируса корона и процесу вакцинациjе на националном и глобалном плану, уз спремност на заjедничку сарадњу и снажно залагање за мултилатерални приступ рjешавања криза на међународном плану. Обострано jе указано на значаj парламентарног диjалога у оквиру постоjећих међународних организациjа у циљу афирмациjе универзалних вриjедности, као и приближавања различитих култура и народа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:24