Zgrada MUP-a - Limenka / - IVAN PETROVIC - IPE
04/04/2024 u 16:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Unaprijediti uslove u kojima radi SPO

Vlada i država moraju unaprijediti uslove u kojima rade pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), kazao je potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju, Aleksa Bečić.

Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović posjetili su danas SPO, u prisustvu načelnika SPO-a Predraga Šukovića i rukovodioca Sektora za borbu protiv kriminala Lazara Šćepanovića, prenosi MINA.

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio posvećenim i hrabrim pripadnicima SPO-a i istakao da Vlada i država moraju unaprijediti uslove u kojima rade.

(VIDEO) Novović: Šuković ima moju podršku

- Naši hrabri i vrijedni službenici to zaslužuju, jer njihov doprinos beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i ozdravljenju crnogorskih institucija zaista izaziva veliki ponos i zadovoljstvo kod svih nas - rekao je Bečić.

On je naglasio da je odlična saradnja između nadležnih državnih institucija dovela do sjajnih rezultata u prethodnih par mjeseci.

- Kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, svjedok sam odlične saradnje unutar cjelokupnog Sektora za borbu protiv kriminala, SPO-a kao jednog od ključnih njegovih segmenata, saradnje sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i drugim organima obavještajno-bezbjednosnog sektora - rekao je Bečić.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Kako je rekao, bezbjednosni sektor odlično sarađuje sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) i drugim nadležnim tužilaštvima.

- A kao rezultat te saradnje svjedočimo svakodnevnim procesuiranjima, hapšenjima, zapljenama, privođenju pravdi bjegunaca od pravde, ali i procesuiranju mnogih državnih službenika iz bezbjednosnog, ili drugih sektora državnog aparata - kazao je Bečić.

On je dodao da time pokazuju odlučnost da očiste državne institucije od svih koji imaju veze sa organizovanim kriminalom i grade državu na jasnim principima vladavine prava.

Nakon teških optužbi koјe su razmiјenili ministar pravde i šef SPO Novović na potezu – Šuković ili Milović?

- Naša poruka je jasna i jedinstvena: kako god se zvali, koje god vjere, nacije ili druge pripadnosti bili, kom god kriminalnom klanu pripadali, sigurno će vas pravda stići, pravda vas neće zaobići, jer u Crnoj Gori više nema nedodirljivih, nema zaštićenih i u Crnoj Gori više niko nikada neće biti jači od države - rekao je Bečić.

On je kazao da im je jasan cilj opstrukcija i izazova sa kojima se kontinuirano susreću.

- Ali one su nas sve zajedno samo dodatno motivisale da nastavimo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno, timski, hrabro i odlučno, jer u najvažnijoj utakmici koju Crna Gora igra protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti neriješenih ishoda - rekao je Bečić.

Kako je kazao, nastaviće sa pobjedama.

- U pravnom i institucionalnom smislu ćemo satrti sve pipke organizovanog kriminala i korupcije, bilo da se oni nalaze unutar, ili van institucija sistema. Pravda ide, pravdu vidite svakog dana i pravda će nastaviti da ostvaruje pobjede u Crnoj Gori - poručio je Bečić.

Šaranović je istakao da je nemjerljiv značaj koji SPO ima u bezbjednosnom sektoru Crne Gore.

On je kazao da SPO kontinuirano isporučuje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kakve su, kako je naveo, do ne tako davno građani Crne Gore mogli samo da sanjaju.

- Iz tog razloga, SPO ne da ne smije biti meta bilo kakvih napada, već kao jedan od najvažnijih djelova sistema koji se odlučno bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, mora imati podršku cjelokupnog državnog aparata, ali i šire javnosti - naveo je Šaranović.

On je dodao da je posjeta prilika da sa službenicima SPO razmijene mišljenja o uslovima u kojima rade.

- Loši uslovi rada nam nameću obavezu da u hitnom roku, bez daljeg odlaganja, kao donosioci odluka preduzmemo sve moguće korake kako bi se uslovi rada pripadnika SPO-a podigli na veći nivo, jer će na taj način već sjajni rezultati koje postižu u borbi protiv organizovanog kriminala sigurni biti još bolji - zaključio je Šaranović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:46