Алекса Бечић
11/07/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Злочинци имају име и презиме, немају никакву вјеру, ни Бог ни Алах нису са њима

13. јул као наша друга ријеч за борбу против зла у људима је сјећање на све геноциде и злочине почињене на свим просторима и у свим временима, казао је он

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић обратио се у видео поруком на комеморацији жртвама Сребренице у Поточатима поручивши да геноцид у Сребреници и његово обиљежавање мора бити неизрецива опомена да живот у миру има непроцјењиву вриједност.

(УЖИВО) Ђукановићу уручен Цвијет Сребренице; Бечић: Одговорност искључиво индивидуална, ниједан народ не може бити означен као геноцидан

-13. јула ове године Црна Гора не обиљежава само Дан државнисти већ значајан јубилеј, 80 година од 13. јулског устанка. 13. јул као наша друга ријеч за борбу против зла у људима је сјећање на све геноциде и злочине почињене на свим просторима и у свим временима. Након 26. година овог за све мучног и трагичног догађаја нарочито за нас у региону, желим да као предсједник Скупштине, али као брат, син, комшија и човјек, искажем дубоко саосјећање и болу, која свима нама  на овим посторима мора да буде неизрецима опомена да живот у миру има непроцјењиву вриједност- казао је он.

Он је  онима кооји данас сахрањују посмртне остатке својих најмилијих упутио најискреније саучешће.

-Успомена на вашу браћу, очеве и синове, обавезује нас да никада више не преиспитујемо мир и подјећа нас да и сукобу човјек мора постати човјек. Какао би нам будућност била извјесна и свијатла, са мрачном прошлошћу се морамо суочити. У оквиру тог процеса Црна Гора кроз Резолуцију је најоштрије осудила геноцид у Сребрении као и оне који га негирају. У истом тексту показали смо да осуђујемо  све злочине почињене у ратовима на просторима бивше Југославије уз дубоко саосјећање на жртве и њихове породице. Оно што нико никада није учинио а како бисмо сасјекли даље корјене сукоба и коначно размонтирали злоупотребе, осудили смо покушаја приписивања одговорности или кривице српском,  бошљачком или хрватском народу за геноцид или злочине против човјечности и друге злочине. Одговорност може бити индивидуална нијенан народ не може бити означен као геноцидан или злончиначки. Злочинци имају име и презуме, немају  никакву националност, никакву вјеру, ни Бог и Алах није са њима. поручио је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:03