Nermin Bećirović  / FOTO: SD
23/07/2024 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bećirović pita BS: Da li bi Husović ušao u rekonstruisanu Vladu?

Odluka Bošnjačke strankeda uđe u rekonstruisanu Vladu ne bi bila ni u kom smislu problematična da u tu istu Vladu zajedno sa njima ne ulaze politički subjekti koji su dijametralna suprotnost od onoga za šta se makar deklarativno zalaže BS, smatra član Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.

Bećirović je upitao članove BS treba li da ih podsjeća sa kim to oni danas sklapaju savez i sa kim tvore novu vladajuću većinu.

(VIDEO) Skupština usvojila Predlog o rekonstrukciji Vlade, opozicija nije prisustvovala glasanju

- Treba li da ih podsjećam ko ih je vrijeđao u Skupštini Crne Gore i govorio da ne mogu da dozvole da “tamo neki Bošnjaci upravljaju Crnom Gorom i da se nesto pitaju u njoj"? Treba li da ih podsjećam ko je pozivao ratne drugove da se otkopa oružije i spremi za akciju? Treba li da ih podsjećam kakav odnos imaju prema genocidu u Srebrenici, kakav odnos imaju prema žrtvama u Štrpcima, prema antifašističkoj borbi i principima i vrijednostima antifašizma? Treba li da ih podsjećam ko su ratni heroji i moralni uzori njihovim novim koalicionim partnerima, ko su i kakve vojvode u Crnoj Gori? Na kraju želim da ih pitam da li bi ovakav potez napravio časni, pošteni i mudri rahmetli Rafet Husović, čovjek koji je bio na ponos svim građankama i građanima u Crnoj Gori bez obzira kako se nacionalno i vjerski opredjeljuju, jer on je prije svega bio državnik pa tek onda predsjednik političke partije?- zaključio je Bećirović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:13