Владимир Билчик
29/06/2021 u 11:36 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Билчик: Црној Гори потребна политичка стабилност

Билчик каже да је ЕП посвећен сарадњи са партнерима у Црној Гори, и најављује да би наредни састанак ПОСП-а требало да буде одржан у децембру у Стразбуру

Црна Гора је најбоље позиционирана земља да направи одлучујуће кораке у наредним мјесецима и годинама како би испунила обавезе европске перспкетиве, поручио је копредсједавајући Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање са Црном Гором (ПОСП), Владимир Билчик, јавља ТВЦГ, портал РТЦГ.

Након састанка са предсједником црногорког Парламента Алексом Бечићем, Билчик је казао да је јучерашњи Самит шефова парламената региона био “успјешај догађај који је упркос тешким околностима усљед пандемије послао сигнал да су ЕУ и Европски парламент посвећени проширењу и везама са Западним Балканом”.

-Отворено смо разговарали о политичкој ситуацији у земљи и реформама које морају да буду спроведене у области владавине права и изборних рефроми. Црној Гори је потребна политичка стабилност и стратешка сарадња свих политичких снага које су наклоњене европској перспективи и надам се да ће ти кораци бити предузети-. каже Билчик.

Наглашава да је изазове могуће ријешити уз политичку вољу.

-Предједник Парламента Бечић је стуб стабилности у владајућој већини и надам се сарадњи са њим у наредним недјељама и мјесецима, јер је важно не само да шаљемо лијепе слике и да потписујемо документа већ да имамо резутате у сарадњи- наглашава Билчик.

Билчик каже да је ЕП посвећен сарадњи са партнерима у Црној Гори, и најављује да би наредни састанак ПОСП-а требало да буде одржан у децембру у Стразбуру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:06