Александар Богдановић / - Александар Богдановић
11/09/2021 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Kривокапићу и Абазовићу, Цетиње вас чека

- Да дођете и извините се свима за сваку изговорену ријеч и за све што сте учинили граду и грађанима протеклог викенда - поручио је он

На крају свих ваших покушаја да са себе свалите одговорност, да пласирате лажне информације, да избјегнете терет који је на вашим леђима – остају грађани и њихов суд, остају посљедице, поручио је актуелној власти генерални секретар Демократске партије социјалиста Александар Богдановић.

Он је рекао да је уз неистине о поводу интервенције, полиција у низ наврата примијенила прекомјерну силу, користила гумене метке и бацала сузавце ка немоћним људима, у станове и дворишта породичних кућа, на улице које су биле потпуно празне, што како то истиче нико неће заборавити.

Богдановић је подсјетио да на Цетињу никада није употријебљен сузавац, све до како је окарактерисао ове окупационе и квислиншке власти, која је насилно интронизовала хеликоптерског митрополита, противно вољи грађанки и грађана Цетиња.

- Ни у данима највећих превирања деведесетих, безбједносне снаге нијесу тако реаговале. Но, овог пута, у средишту једног релативно малог града, бачено је више сузавца него икад раније игђе у Црној Гори -  констатовао је генерални секретар ДПС.

Богдановић је у свом обраћању упитао Здравка Kривокапића и Дритана Абазовића – када ће на Цетиње да поразговарају са људима којима су, како је додао, под њиховом командом, убацивани сузавци у куће, онима који су у сопственом граду били растјеривани и којима су окупирали град и одузели слободу?

 - Не тако давно, најављивали сте како на Цетиње стижете без обезбјеђења. Зато вас Цетиње чека. Да им објасните, да им дате одговоре на многа питања поводом којих ових дана смишљате лажне изговоре. Да им поновите како су терористи и како су у функцији неке политичке партије. Да, како сте рекли, протестују због заплијењене дроге - поручио је Богдановић Kривокапићу и Абазовићу.

На крају он је оцијенио да колико год Дритан Абазовић бринуо искључиво о томе шта ће се догодити Порфирију, колико год Здравко Kривокапић измишљао и говорио како он није премијер оних који га нијесу бирали – прије или касније, мораће да прихвате да су и Цетињанке и Цетињани грађани државе у којој врше власт. 

 - Цетиње вас чека. Да дођете и извините се свима за сваку изговорену ријеч и за све што сте учинили граду и грађанима протеклог викенда - закључио је Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:05