/ ФОТО: Бошњачко вијеће у ЦГ
20/05/2022 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бошњачко вијеће у Црној Гори честита Дан независности

Увјерени смо да се Црна Гора упркос бројним препрекама са којима се суочава, а које су посебно изражене у протеклих неколико година, ипак креће у добром смјеру, наводе они

Свим држављанима Црне Горе у домовини и дијаспори честитамо 21. мај Дан независности, наводи Бошњачко вијеће у Црној Гори.

-И ове године, као и свих претходних, са поносом и захвалношћу обиљежавамо Дан независности – 21. мај,  када смо прије шеснаест година оловком заокружили и изабрали независну, суверену, грађанску Црну Гору.  Препознајући значај самосталне државе, Бошњачки народ је снажно подржао идеју обнове независности Црне Горе, модерне државе која хисторијски и савремено може бити примјер склада различитих нација, вјера и култура. Држава слободних и равноправних грађанки и грађана која промовише јединство различитости. Изабрали смо Црну Гору која треба да омогући мир, економски раст и просперитет, Државу која ће промовисати вриједности као што су демократија, владавина права, људска и мањинска права са пуном вјером у правду и очување аутохтоних идентитета- наводе у саопштењу.

Додају:"Увјерени смо да се Црна Гора упркос бројним препрекама са којима се суочава, а које су посебно изражене у протеклих неколико година, ипак креће у добром смјеру, али смо дужни сагледати све грешке, лутања и пропуштене шансе како би наша Држава била боља него што тренутно јесте. Стога Бошњачки народ у домовини и дијаспори очекује знатно озбиљније економско-социјалне и развојне политике према сјеверу Црне Горе, садржајнијем повезивању дијаспоре и позицији националног Савјета као представничког тијела свих Бошњака".

-Чланица НАТО савеза са озбиљним шансама да прва из региона буде наредна чланица породице европских народа заслужује још квалитеније и мудрије ангажовање свих у државном систему и сваког  грађанина  понаособ. Уз жељу да ће нас празмик обнове црногорске државности, све више обједињавати да заједнички, пуно снажније наставимо да јачамо нашу кућу – Црну Гору и њене институције, како би била још љепше, сигурније и перспективније мјесто за живот, у име Бошњачког вијећа, предсједника Ејупа Нурковића и лично, свим држављанима Црне Горе у домовини и дијаспори честитам Дан независности-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:41