/ - Бранка Бошњак
18/10/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак на консултативном састанку о анализи образовног сектора

Истакал је да је сагласна да нам је реформа неопходна

Копредсједница Женског клуба Бранка Бошњак учествовала је на консултативном састанку посвећеном Анализи образовног сектора. 

Представништво УНИЦЕФ-а у Црној Гори у сарадњи са Министарством просвјете, науке, културе и спорта, спроводи Анализу образовног сектора која обухвата сљедећа подручја: образовање у раном дјетињству, основно образовање, опште и средње стручно образовање. 

Виртуелни Консутативни састанак организован је уз подршку Женског клуба Скупштине Црне Горе, а истом је присуствовао и шеф представништва УНИЦЕФ-а Хуан Сантандер

На данашњем састанку учешће је, кроз дискусију, узела и посланица, чланица Колегијума Женског клуба Божена Јелушић

Бошњак је, у уводном обраћању, нагласила да је знање ресурс над ресурсима а образовање кључно које ће нас довести до знања. Истакал је да је сагласна да нам је реформа неопходна.

- Проблема је на претек, од предшколоског узраста гдје имамо недовољан обухват дјеце у обдаништима а занемарљив у руралним срединама, преко недостатка адекватне инфраструктуре, лошег положаја просветних радника, до упитног квантума знања које имају наши средњошколци, до изазова на које нас је све ставила пандемија ковид 19. Сви морају бити свјесни да је знање то које нас може извући из кризе и погурати земљу напријед. Знање је нешто што вам нико не може узети. Образовање је кључ за излазак из сиромаштва. Морамо бити свјесни значаја знања и на тај начин му приступати. Ако хоћемо да нас знање води, требамо га и цијенити, стимулисати таленте и спријечити оне најбоље да одлазе из земље. Морамо улагати и у наставни кадар и држава мора, кроз унапређење материјалног статуса просвјетних радника, показати да улаже у знање- поручила је Бошњак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:12