Бошњак, Пецута
08/09/2021 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак-Пецута: Мултиетнички склад даје осјећај сигурности грађанима католичке вјероисповјести

Из Скупштине је саопштено да је Бошњак у опроштајну посјету примила апостолског нунција у Црној Гори монсињора Луиђија Пецута

Мултиетнички склад у Црној Гори даје осјећај сигурности свим грађанима католичке вјероисповијести, казала је потпредсједница Скупштине Бранка Бошњак.

Из Скупштине је саопштено да је Бошњак у опроштајну посјету примила апостолског нунција у Црној Гори монсињора Луиђија Пецута.

-Бошњак је изразила задовољство да Црна Гора као мултиконфесионална и мултинационална држава има изузетно добру сарадњу са Светом Столицом- каже се у саопштењу.

Наводи се да је врло важно, на обострано задовољство, што је потписан Темељни уговор са Светом столицом.

-Она је изразила наду да ће убрзо бити комплетиран састав Комисије која ће пратити реализацију потписаног уговора што ће додатно оснажити добре односе- додаје се у саопштењу.

Пецута је истакао задовољство што је у претходном периоду обављао функцију апостолског нунција у Црној Гори.

Из Скупштине су казали да је Пецута упознао Бошњак с планом отварања представништва Свете Столице у Црној Гори, које би функционисало попут конзулата са отправником послова, због боље и квалитетније срадње двије земље.

-Саговорници су се сагласили да су у Црној Гори и генерално на Западном Балкану подјеле у народу изузетно изражене, а да управо различитости треба да представљају драгуљ и мост сарадње, као И да је Западни Балкан прави примјер богатства различитих вјера, култура и језика на малом простору-наводи се у саопштењу.

Додаје се да су Пецута и Бошњак констатовали да је неопходно још од основног образовања стварати свијест да је различитост добра и да је треба његовати и поштовати.

Бошњак је, како је саопштено из Скупштине, изразила наду да ће се већ успостављени односи Црне Горе и Свете Столице још више унаприједити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:28