DF pres / - SRDJAN BOLJEVIC
25/09/2022 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bošnjak: Vjerujem da će Anketni odbor otkriti je li bilo korupcije u aferi Možura

Ona je navela da Anketni odbor po zakonu o parlamentarnoj istrazi ima mnogo toga na raspolaganju, a da je njegov posao posebno važan ako se ima u vidu da je u pitanju međunarodni skandal

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak kazala je gostujući u Dnevniku TVCG da je sigurna kako će Anketni odbor parlamenta za istragu afere "Možura" ubrzo biti formiran i da će ostvariti konkretne rezultate. Bošnjak je rekla da je "Možura" međunarodni skandal i izrazila je nadu da će, ako bude osnova, odgovorni za korupciju biti otkriveni i procesuirani u skladu sa zakonom.

- Bilo je objektivnih razloga za određena odlaganja formiranja odbora, ali odluka o formiranju je donijeta i sigurno ćemo tokom jesenjeg zasjedanja krenuti sa radom. Rok koji odbor ima na raspolaganju je 120 dana, uz mogućnost 15 dana produženja. Na čelu odbora treba da bude predsjednik ili predsjednica, a mi smo u, kao što je to poznato, nedavno imali sporazum kojim je konstitusana većina i treba sačekati da se ti odnosi iskristališu- rekla je Bošnjak. 

Skupština će formirati anketni odbor za Možuru

Ona je navela da Anketni odbor po zakonu o parlamentarnoj istrazi ima mnogo toga na raspolaganju, a da je njegov posao posebno važan ako se ima u vidu da je u pitanju međunarodni skandal. 

- Metju Galicija, sin Dafne Galicija, pokojne malteške novinarke koja se bavila ovom aferom, dao je izjavu u Sepcijalnom tužilaštvu, zamolio me je da iniciramo formiranje odbora, da žrtva njegove majke bila uzaludna. On navodi da ima dokaza o povezanosti tadašnjeg vrha vlasti sa ovom aferom- naglasila je Bošnjak.  

Ona je upozorila i da ima neke nagovještaje da je u međuvremenu pokušano da se neki dokazi, važni za ovaj slučaj, sklone. 

- Potreban nam je napor da se skloni ova mrlja sa obraza Crne Gore, i da se, ako ima za to osnova, odgovorni kazne u skladu sa zakonom- rekla je Bošnjak. 

Skupštinski Anketni odbor za slučaj "Možura" imaće predsjednika, zamjenika predsjednika i deset članova, a predsjednik i pet članova odbora biraće se na usaglašeni predlog klubova poslanika parlamentarne opozicije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:09