/ - Фото: Скупштина
02/12/2021 u 15:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак-Зорчич: Потребно успоставити и ближу сарадњу женских посланичких група,

Сагласили су се да женски клубови могу бити примјер постизања компромиса и уклањања партијских баријера када су у питању теме од општег јавног интереса

Потпредсједница Скупштине Црне Горе  Бранка Бошњак  боравила је у тродневној посјети Државном збору Републике Словеније у узвратној билатералној посјети. 

Потпредсједница Бошњак, на билетаралном састанку са предсједником Државног збора, Игором Зорчичем, разговарала је о помацима које је Скупштина Црне Горе направила на пољу унапређења родне раврноправности, а посебно истакла значај формирања Женског клуба Скупштине Црне Горе, који је окупио све посланице 27. сазива. 

Саговорници су се сложили да је у циљу јачања сарадње између два парламента, потребно успоставити и ближу сарадњу женских посланичких група, тако да се у наредном периоду, по ријечима Зорчича, очекује да представнице Женског клуба Скупштине Црне Горе посјете колегинице у Државном збору Републике Словеније у циљу размијене искустава у погледу женског активизма и законских метода за повећање партиципације жена на мјестима одлучивања. 

Сагласили су се да женски клубови могу бити примјер постизања компромиса и уклањања партијских баријера када су у питању теме од општег јавног интереса.

Током званичне посјете, потпредсједница Бранка Бошњак присутвовала је састанцима са шефовима посланичких клубова као и на званичном састанку са предсједником Републике Словеније, Барутом Пахором. По ријечима Бошњак, посјета Словенији  потврда је добре и традиционалне сарадње двије земље изражавајући посебно задовољство на подршци коју Словенија несебично пружа Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:29