Мило Божовић / - Приватна архива
11/10/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић: Анкетни одбор за "Пандора папире"

Он jе нагласио да jе формирање Анкетног одбор и раниjе предлагано, приликом отварања афера коjе су се тицале самог врха ДПС власти

Скупштина Црне Горе требало би да формира Анкетни одбор коjи би се бавио афером "Пандорини папири", обзиром да jе при садашњем стању тешко очекивати да ће тужилаштво детаљниjе испитати оваj случаj, казао jе порталу РТЦГ посланик Демократског фронта (ДФ) Мило Божовић. Он jе нагласио да jе ДФ спреман да пружи конкретан допринос да ова афера буде риjешена.

– Уколико тужилаштво не буде спровело адекватну истрагу, што jе, на жалост, веома реално, парламент би требало да формира Анкетни одбор коjи би се бавио овом афером – рекао jе Божовић.

Он jе нагласио да jе формирање Анкетног одбор и раниjе предлагано, приликом отварања афера коjе су се тицале самог врха ДПС власти.

– То jе био случаj везано за афере коjе jе покренуо Душко Кнежевић – истакао jе Божовић.

Специjално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе формирало jе предмет поводом информациjа Мреже за афирмациjу невладиног сектора (МАНС) да су Ђукановић и његов син Блажо 2012. године склопили таjне уговоре о управљању имовином, скриваjући се иза компликоване мреже повезаних компаниjа из Велике Британиjе, Шваjцарске, Панаме и Британских Дjевичанских Острва.

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић изjавио jе приjе неколико дана да ниjе урадио ништа незаконито, као ни његов син Блажо, те да су оптужбе да jе нешто сакрио - конструкциjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:23