Bogdan Božović / - SNP
08/10/2024 u 09:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović: Poslanici SNP-a spremni da podrže ideju o osnivanju skupštinskog antimafija odbora

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) spremni su da podrže ideju o osnivanju skupštinskog antimafija odbora, saopšteno je iz te partije.

Kako je kazao poslanik SNP-a Bogdan Božović, izmjena Zakona o oduzimanju imovinske koristi i Antimafija odbor su ključni mehanizmi u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Smatram da je svaki korak koji država može preduzeti na putu protiv organizovanog kriminala od izuzetnog značaja za naše društvo i siguran sam da bi Odbor dao konkretne rezultate. Formiranje Odbora je važno, jer osigurava političku podršku ovom procesu. Ono što smatram neophodnim jeste da izmijenjeni Zakon, ali i odluke skupštinskog Antimafija odbora imaju retroaktivnu primjenu - istakao je Božović.

On dodaje da ova dva mehanizma rade zajedno kako bi smanjili uticaj organizovanih kriminalnih grupa kroz zakonodavne, finansijske i političke mjere.

- Oduzimanje imovine je jedan od najefikasnijih načina borbe protiv mafije, jer direktno pogađa njihovu ekonomsku osnovu. Sve ovo ima za cilj njihovo finansijsko iscrpljivanje i demotivisanje da se bave kriminalnim aktivnostima - poručio je Božović.

Medojević: DPS efektivno kontroliše ANB, čelnici što prije da reaguju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 09:54