Božović - Satler / - MINISTARSTVO PRAVDE
11/09/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović - Satler: Zajedničkim snagama ubrzati reforme i integraciju Crne Gore u EU

Crna Gora je kredibilan i pouzdan partner EU i to je potvrdilo dobijanje pozitivnog IBAR-a. Sada treba odraditi konkretan posao, odnosno sprovesti temeljne reforme i iskoristiti istorijsku priliku za brži napredak na putu ka EU, poručeno je na sastanku ministra pravde Bojana Božovića i ambasadora EU u Crnoj Gori Johana Satlera.

Božović je kazao da će Ministarstvo pravde završiti sve poslove iz svoje nadležnosti vezano za pristupanje EU.

- Pred nama su brojni izazovi koje moramo savladati. Do sada smo imali partnersku podršku Delegacije EU, posebno na poglavljima 23 i 24. Nadamo se da će tako biti i ubuduće. Od pomoći će nam biti svaka vaša sugestija i kritika jer smo na istom zadatku, ispunjenju svih uslova za učlanjenje Crne Gore u EU, kazao je ministar Božović.

image

Božović - Satler

- MINISTARSTVO PRAVDE

Ambasador Satler je istakao da Ministarstvo na temelju do sada urađenog može očekivati i ubuduće punu podršku delegacije EU u Podgorici.

Ministar Božović je naglasio da Ministarstvo pravde ima ozbiljne planove kada je riječ o stvaranju zakonskih uslova za borbu protiv korupcije, dodajući da na to obavezuju i preporuke GREKO koje se moraju implementirati do kraja godine.

Božović očekuje i podršku Delegacije EU i kada je riječ o reformi i digitalizaciji pravosuđa, što, uz stvaranje prostornih i kadrovskih kapaciteta za profesionalan rad sudova i tušilaštava, predstavlja prioritet u radu Ministastva pravde.

Zajednička ocjena ministra Božovića i ambasadora Satlera je da se samo zajedničkim snagama delegacije i vladinih institucija može ubrzati proces integracije Crne Gore u EU.

Božović - Kalkavan: Crna Gora i Turska na istoj strani - zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 17:57