Иван Брајовић / - Иван Брајовић
27/09/2021 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић: Црној Гори је неопходан савез свих европски орјентисаних чинилаца у друштву

Једногласно одлучено да за новог предсједника партије предложе актуелног потпредсједника Дамира Шеховића.

Као што сам говорио још на првом обраћању у Скупштини након парламентарних избора, Црној Гори је неопходан шири савез свих грађанских, еманципованих и европски орјентисаних чинилаца у друштву,  поручио је потпредсједник Социјалдемократа Црне Горе Иван Брајовић на сједници Општинског одбора Социјадемократа Даниловграда.

Брајовић је говорио о моделу прелазне Владе који би требао да буде рјешење за излазак из актуелне друштвено-политичке кризе.

Такође, актуелни предсједник СД-а је навео да се очигледно опет "боримо за очувење темељних вриједности самосвјесне и суверене Црне Горе а то је њен грађански, секуларни и антифашистички карактер."

 - Данас се захваљујући антидржавном дјеловању актуелном власти Црна Гора налази на раскрсници између савремеме и средњовјековне, грађанске и националистичке, секуларне и теократске и независне и зависне државе-  закључује Брајовић.

Потпредсједник СД-а Дамир Шеховић је говорио о никад горем положају мањинских народа у последње двије деценије у Црној Гори и намјери већег дијела власти да промијени спољнополитички курс наше државе.

 - За већину у власти, неискрена прича о европским интеграцијама је само кишобран за њихово слуганство туђим антиевропским интересима. А да не причамо о НАТО-у, гдје се свјесно повлаче потези којима се угрожава наше чланство у том савезу”, истакао је Шеховић.

 - И домаћој а све више и међународној јавности је потпуно јасно да овако конципирана актуелна власт не може увести Црну Гору у ЕУ и одржати статус поузданог члана НАТО-а -  закључује потпредсједник СД-а.

Посланик Мугоша се осврнуо на политичку, институционалну, економску и здравствену кризу у којој се налаза Црна Гора.

 - Имамо Скупштину у којој већина у парламентарниј већини бојкотује пленарна засиједања, Владу која нема подршку у парламенту, док смо свједоци честих препуцавања, оптуживања и вријеђања између конституената власти, како на државном тако и на локалном нивоу -истиче Мугоша и констатује да грађани нажалост трпе у разним областима посљедице аматеризма, незнања, неодговорности, незаинтересованости и очигледно лоших намјера оних који обнашају разне функције у извршној власти.

На сједници Општинског одбора Социјалдемократа Даниловграда, која је организована у сусрет предстојећем Конгресу партије, изабрани су делегати и кандидати за чланове новог сазива Главног одбора.

Након одлуке предсједника Социјалдемократа Ивана Брајовића да се на предстојећем Конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социјалдемократа Даниловграда је једногласно одлучио да за новог предсједника партије предложи актуелног потпредсједника Дамира Шеховића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:06