Брајовић / Фото: Срђан Бољевић
25/11/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовићева странка оптужује Владу за високу стопу незапослености у Беранама

Социјалдемократе тврде да је посјета министра Милатовића била туристичка

Социјалдемократе из Берана иронично су прокоментарисали посјету министра економског развоја Јакова Миалтовића овом граду, наводећи да су закључили да је његова посјета није била беспредметна.

- Костатоваћемо да је иста имала барем турстички карактер- поручили су из партије Ивана Брајовића. 

Како су додали, "захваљују се министру Милатовићу што је, током своје посјете Беранама, примијетио да је ситуација у овом граду најгора у свим животним областима у односу на остатак сјеверног региона Црне Горе". 

- На тај начин су, још једном, али овог пута од стране министра економског развоја, који би, барем по природи своје функције, требало да буде релевантан фактор за такву оцјену, потврђене наше тврдње на које смо небројено пута указали. Будући да се, у свом обраћању јавности, министар само кратко осврнуо на поменуту околност, ми ћемо му, као одговоран политички субјект, овом приликом додатно елаборирати његову тезу да  је „Беране најгори град“. Што се тиче инвестиција које сте поменули, указујемовВам да су инвестиције мисаона именица у нашем граду будући да се, изузев козметичких интервенција појединих јавних површина, нити једна није догодила у посљедњих осам година. Kада говорите о запошљавању, требало би да будете информисани да је стопа незапослености у Беранама међу највишима у Црној Гори, захваљујући тренутној власти која је успјела да исту утростручи за вријеме свог мандата (још увијек нијесмо сигурни како им је то пошло за руком). Овакав негативан тренд није успјело да  заустави ни ирационално запошљавање партијски подобних кадрова у локалној управи. Исто тако, демографска проблематика на коју сте се брижљиво осврнули је такође продукт тренутне локалне власти јер, судећи по званичним подацима, највећи број људи је напустио град управо за вријеме тренутне градске администрације. У том смислу, постављамо Вам упит, да ли сте сусрете са локалним политичким званичницима искористили да им упутите критику због оваквог стања у граду? И да ли сте којим случајем приликом боравка у Регионалном бизнис центру дошли до сазнања која је сврха поменуте установе, јер иста никакве везе са бизнисом, још мање регионалним или његовом афирмацијом, нема- закључили су из Социјалдемократа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:19