Иван Брајовић / - SRDJAN_BOLJEVIC
21/10/2021 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић: Не гради се грађанска Црна Гора са онима који је руше

Иван Брајовић је на сједници ОО СД Улциња рекао да је ситуација у Црној Гори, након нешто више од годину дана од парламентарних избора, алармантна и крајње забрињавајућа

“Политичка криза у Црној Гори је достигла врхунац, па данас имамо Владу која је, од првобитне подршке 41 посланика, па након тога подршке 14 посланика, спала на подршку 3 посланика ГП УРА. Такво стање је, вјерујем, незабиљежено у свијету. Ми сматрамо да је нужно што скорије отпочети дијалог како би Црна Гора изашла из ове кризе, како у наредну годину не бисмо ушли са Владом која нема подршку и Парламентом који је нефункционалан. Свима који тврде да се залажу за грађанску, европску и евроатлантску Црну Гору мора бити јасно да се она не гради са оним структурама које је константно негирају и од свог оснивања чине да је не буде”, поручио је предсједник Социјалдемократа Црне Горе Иван Брајовић на сједници Општинског одбора Социјалдемократа Улциња.

Он је рекао да је ситуација у Црној Гори, након нешто више од годину дана од парламентарних избора, алармантна и крајње забрињавајућа.

“Ми данас имамо Владу која нема подршку у Парламенту, што је још горе та Влада нема никакве резултате за ових годину дана, а такође имамо и Парламент који је блокиран и који не може да усвоји ниједан важнији акт јер не постоји већина која би га изгласала. Незабиљежено је у свијету, у парламентарној пракси, да више од половине посланика парламентарне већине бојкотује сједнице Парламента. Такво стање је неодрживо и веома штетно по Црну Гору”, рекао је Брајовић.

Потпредсједник Социјалдемократа, Дамир Шеховић, поручио је да су грађанима прије 30. августа, па и прије формирања нове Владе Здравка Кривокапића, обећаване куле и градови, препород државе, а да су грађани уствари добили тотални хаос, недостатак резултата нове власти и лошији животни стандард, посебно најугроженије категорије становништва.

“Након годину дана економског пропадања, гђе смо на мјесечном нивоу губили по око 1000 радних мјеста, почели су да нас засипају неодрживим и нереалним обећањима о наводном повећања зарада, као да им је неко сметао да то до сад реализују. Напротив. Нијесу учинили ништа да спријече смањење запослености за чак 18 хиљада лица од почетка рада ове владе, баш као ни дивљање цијена основних животних намирница које су порасле до 70%. Очигледно је да актуелна влада нема капацитета да се носи са одговорношћу коју иста подразумијева, па смо умјесто реформи виђели класични реваншизам и довођење себи подобних, цивилизацијски и идеолошки веома спорних кадрова на одговорна мјеста”, рекао је Шеховић.

Предсједник ОО Социјалдемократа Улциња, Ћазим Хоџић, изразио је незадовољство радом актуелне Владе и положајем мањинских народа у њој.

“Нажалост ми данас имамо готово једнонационалну и једновјерску Владу без представника мањинских народа у њој. Сматрам да то никако не доприноси мултинационалном и мултивјерском складу, као ни грађанском карактеру Црне Горе. Улцињани су увијек били и биће лојални својој држави Црној Гори”, рекао је Хоџић.

Он је констатовао да у овој општини релативно брзо слиједе локални избори, истичући да очекује добар резултат Социјалдемократа на тим изборима:

“Ми смо, као дио локалне власти, колико год смо имали могућности, учинили све да се у Улцињу живи боље. Могу рећи да сам поносан на наше представнике у локалној власти и да је напредак у оним ресорима које су водили кадрови Социјалдемократа у Улцињу јасно видљив. Увјерен сам да ће то у највећој мјери допринијети да наш резултат на предстојећим локалним изборима буде веома добар”, рекао је Хоџић.

На сједници Општинског одбора Социјалдемократа Улциња, која је организована у сусрет предстојећем Конгресу партије, изабрани су делегати и кандидати за чланове новог сазива Главног одбора. Сједници су присуствовали и портпарол СД-а Никола Зиројевић, као и функционери партије Марко Ракочевић, Данило Орландић и Нусрет Цановић.

Након одлуке предсједника Социјалдемократа Ивана Брајовића да се на предстојећем Конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социјалдемократа Улциња је једногласно одлучио да за новог предсједника партије предложи актуелног потпредсједника Дамира Шеховића

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 22:52