Брајовић / Фото: Срђан Бољевић
25/08/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић тврди да за вјернике ЦПЦ нема мјеста у Цетињском манастиру

Власт ништа не ради како би спустила тензије, а предлажем да се устоличење митрополита не обави на Цетињу, поручује лидер СД-а

Лидер Социјалдемократа Иван Брајовић тврди да је невјероватно да у Цетињском манастиру нема мјеста за вјернике Црногорске православне цркве, а како је казао, та чињеница потире причу о слободи вјероисповијести.

Брајовић је то саопштио на састанку са британском амбасадорком Kарен Медокс.

image

Са састанка 

Фото: СД

Он је истакао да власт ништа не ради како би спустила тензије, предложивши да се устоличење митрополита не обави на Цетињу.

- Врло је важно да се избјегну сукоби тог дана који могу имати далекосежне посљедице по Црну Гору. Забринут сам да се дистанцом ЕУ ка Црној Гори не створи погодно тло за раст еуроскептицизма у нашој држави у којој је до сад подршка европском путу била веома висока- поручио је Брајовић. 

Медокс је казала да жели да разумије приоритете, политику и положај Социјалдемократа у опозицији, истичући да је охрабрујуће што партија није бојкотовала Парламент и што је показала спремност да у Парламенту подржи неке приједлоге власти у складу са процјеном њиховог квалитета.

Она се сагласила да дијалог мора бити један од кључних циљева и власти и опозиције, истичући да отежано функционисање Парламента представља разлог за забринутост за демократију у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:15