/ Branka Bošnjak
10/12/2022 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Branka Bošnjak dobila stan po povoljnim uslovima, iz DPS-a kritikuju: Neka ne drži moralne pridike

Po ugovoru Bošnjak je 50 kvadrata svog stambenog prostora na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici platila čitavih 12.757,50 eura, tvrdi Pavićević

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i član izvršnog odbora ove opozicione partije Aleksandar Pavićević tvrdi da je funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) i potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak dobila stan po povoljnim uslovima.

Pavićević je uz te tvrdnje priložio i ugovore zaključene između Univerziteta i Bošnjak. Riječ je o stanu na parceli Univerzitetskog centra u Podgorici, u takozvanim profesorskim zgradama. 

image
-FOTO: DPS
image
-FOTO: DPS

- Drago mi je da sam Bošnjak podsjetio na to, kao što ću je podsjetiti na ugovor po kom je 50 kvadrata svog stambenog prostora na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici platila čitavih 12.757,50 eura. Nakon što etiketira i proziva druge državne službenike koji su od države na zakonit i transparentan način dobili stanove ili kredite, građani se sa pravom pitaju što to gospođu Bošnjak čini privilegovanijom i više vrijednom od onih koje etiketira?- pita se Pavićević.

Nadalje je kazao da je Bošnjak svoju akademsku karijeru izgradila kršenjem pozitivno pravih normi Crne Gore. 

- Nezakonito je napredovala u dobijanju akademskog statusa onda kada je birana za asistenta na neodređeno vrijeme 1999. godine, a potom i docenta 2003. godine. Tako je 1999. godine izabrana u zvanje asistenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što je u potpunosti suprotno sa tada važećim propisima Zakona o Univerzitetu koji je između ostalog propisivao da su asistenti mogli da se biraju samo na četiri godine i mogli su biti ponovo birani samo jednom. Nakon toga gospođa Bošnjak je izabrana u zvanje docenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što nije bilo u skladu sa tada važećim Zakonom o Univerzitetu koji je propisivao da su docenti mogli da se biraju na vrijeme od pet godina- tvrdi Pavićević.

image
Aleksandar Pavićević

Prema njegovim riječima, s obzirom na sve ove podatke, sasvim je jasno šta Bošnjak želi imputirati funkcionerima DPS -a, a to su, kako smatra Pavićević, zloupotrebe i nepočinstva.

- Vjerujem da gospođa Bošnjak ni na ove nepobitne činjenice neće ostati nijema te da će pokušati da iznađe "neko tanko" opravdanje , ali svakako da crnogorska javnost očekuje da se, nakon svih ovih objelodanjenih skandala, barem ne oglašava na temu dodjele stanova i kredita kako to voli da kaže "privilegovanim licima", te da više neće držati moralne pridike bilo kome, a ponajmanje članovima naše partije - zaključio je Pavićević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:20