/ - SRDJAN BOLJEVIC
25/12/2022 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bratić: Šteta od 300 hiljada eura mala u odnosu na onu koju su bivši direktori načinili državi; Krivokapić: Upozoravao sam je

Šteta od 300 hiljada eura koju je bivše rukovodstvo Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nanijelo državi, mala je u odnosu na onu koju su smijenjeni direktori načinili Crnoj Gori, kazala je za Gradsku televiziju bivša ministarka Vesna Bratić.

Nakon što je Centar za građansko obrazovanje SDT-u podnio krivičnu prijavu protiv Vesne Bratić i bivšeg rukovodstva MPNKS-a zbog nezakonitog smjenjivanja direktora vaspitno obrazovnih ustanova i štete državnom budžetu od oko 300 hiljada eura Bratić tvrdi da se prethodno trebaju sagledati oštećenja koja su državi nanijeli raniji funkcioneri. Nije joj jasno i čime je inspirisana, kako kaže, višemjesečna hajka na nju.

-Da li su informacije kojima mjesecima raspolažu provjerene, tačne i da li je ta šteta nanesena lično od mene i da li je riječ o šteti i da li će odgovarati za svoje postupke i da li će se izviniti ako se ispostavi da cifra o kojoj govore, odnosno licitiraju nije tačna… I da je u suštini ta cifra i ako je tačna, a nije, izuzetno mala u odnosu na štetu koju su pojedini direktori nanijeli ovoj državi- kazala je Bratić.

Odluke Vesne Bratić državu će koštati 300.000 eura

Da je više puta pozivao ministre na zakonsko djelovanje tvrdi za Gradsku televiziju bivši premijer Zdravko Krivokapić. Dodaje da nije učestvovao u postavljanju niti razrješavanju direktora obrazovnih ustanova te da osuđuje sve što je urađeno nezakonito.

-Šteta je šteta. Zašto ako je neko u prethodnom vremenskom periodu pravio neku štetu, treba i ja posle nje? To su sve neki stavovi koji, nažalost, teško se oslobađamo takvih stavova koji ne vode ka napretku ove države- kazao je Krivokapić.

Kako navodi, osjeća odgovornost zbog određenih postupaka njegovih ministra. Pojašnjava da je više puta isticao da sve može da se toleriše, osim nepoštovanja zakona.

-Ja ne znam tačno šta je istina, neka sud dokazuje, eto to je to što ja mogu vama lično da kažem. Inače ne bih volio da ulazim u bilo kakve stavove, svak treba da odgovara za sve što je loše učinio, to je moj stav uvijek bio. To sam govorio, da su moja djeca u pitanju, nemam nikakvog zaštitničkog odnosa. Zakon treba da bude iznad svih nas, ako toga nema onda je to bezvlašće- navodi Krivokapić.

Dodaje da nije učestvovao u postavljanju i razrješavanju direktora obrazovnih ustanova.

-Ja nijesam mogao da vodim računa je li ovaj direktor zakonski postavljen ili ne, mene je tek negdje, ja vam pričam sad ovo bez nekakvog stava, ja vam pričam kako je bilo. Tek kad me je savjetnik za imovinsko-pravne odnose upoznao da, po njegovom mišljenju, mnoga imenovanja nijesu korektna, ja sam pozvao Vesnu i rekao: “Molim Vas, Vesna, vodite računa o tome”. – Ne brinite, profesore. Dobro, moje je da upozorim - objašnjava Krivokapić.

Krivokapić, ipak tvrdi da je njegova Vlada radila savjesno, poštujući zakone. Stalno je, kako napominje ministre pozivao na poštovanje Ustava bez obzira da li ima bilo kakvih manjkavosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 02:18