Bošnjačka stranka / - BS
11/05/2023 u 19:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

BS: Porodice žrtava ratnog zločina u Štrpcima ponovo diskriminisane

Bošnjačka stranka će kroz svoje djelovanje inicirati da se što je prije moguće ispravi nepravda prema porodicama ratnog zločinca u Štrpcima

Porodice žrtava ratnog zločina u Štrpcima ponovo diskriminisane, pokrenućemo proceduru da i oni dobiju status civilnih žrtava rata, smatraju u Bošnjačkoj stranci.

-Posljednje izmjene i dopune Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koje je usvojila Skupština Crne Gore, a koje ne obuhvataju porodice žrtava ratnog zločina u Štrpcima, ali i zločina u Bukovici i Kaluđerskom Lazu, diskriminatorne su i klub poslanika Bošnjačke stranke će pokrenuti komunikaciju sa udruženjem porodica žrtava i Ministarstvom rada i socijalnog staranja i naći najbolji model, kako bi se ispravila nepravda prema ovim porodicama- navode u saopštenju.

Dodaju da odlukom 41 poslanika Skupštine Crne Gore štrbačke žrtve stavljaju se u diskriminatoran položaj. Svi ljudi i sve žrtve ratnih zločina nose tešku bol, bez obzira na vjeru i naciju.

-Rezolucija o zločinu u Štrpcima, koju su inicirale porodice žrtava, čeka da dođe na red za skupštinsku raspravu već godinu dana, od maja 2022. godine. U predlogu te Rezolucije se navodi da „Skupština Crne Gore poziva Vladu Crne Gore da nađe pravni mehanizam za dodjeljivanje statusa civilnih žrtava rata porodicama otetih, kao izraz solidarnosti i moralne podrške“- navode u saopštenju.

Bošnjačka stranka će kroz svoje djelovanje inicirati da se što je prije moguće ispravi nepravda prema porodicama ratnog zločinca u Štrpcima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:09