Ilustracija / - BS
19/09/2024 u 15:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

BS: Zbog kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti skladu

Ministri iz Bošnjačke stranke napustili su danas sjednicu Vlade Crne Gore, nakon što nije postignuta saglasnost oko dnevnog reda današnje sjednice.

Istakli su da zbog "najblaže rečeno kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti skladu".

Iz te partije navode da se na dnevnom redu našla se i tačka oko davanja saglasnosti Opštini Berane za podizanje spomen obilježja mitropolitu Amfilohiju Radoviću u tom gradu, sa čime u  Bošnjačkoj stranci nisu saglasni.

Vlada dala saglasnost za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju

- Razumijemo religiozni odnos dijela građana Crne Gore prema Amfilohiju Radoviću, ali smatramo da u sekularnoj i građanskoj Crnoj Gori, te u multietničkoj i multivjerskoj sredini kakva je Berane, ovim temama treba pristupati sa mnogo više senzibiliteta, posebno imajući u vidu da, zbog najblaže rečeno kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao o muslimanima i drugim vjerskim i etničkim zajednicama u Crnoj Gori, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti multivjerskom i multietničkom skladu u Beranama i Crnoj Gori - navode u saopštenju.

Dodajud a Bošnjačka stranka ostaje posvećena građenju Crne Gore kao mjesta suživota i tolerancije, te sekularne, građanske, evropske i euroatlanske Crne Gore kao države vladavine prava.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 15:31