/ - Општина Будва
24/09/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевићев шеф кабинета поднио кривичну пријаву против Радовића

Да криминално понашање Радовића није ништа ново нити неубичајено, најбоље доказује документација која открива стварне мотиве за покушај рушења власти у Општини Будва, сматра Јовановић

Шеф кабинета предсједника Општине Будва и функционер Демократског фронта Никола Јовановић поднио је кривичну пријаву Врховном државном тужилашву против предсједника СО Будва Крста Радовића због, како је навео, кршења закона и процедура, злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби, јавља портал РТЦГ.

Јовановић је саопштио да је пријављени у продуженом трајању злоупотребом службеног положаја блокирао рад Скупштине општине, онемогућио одборнике да одлучују и да говоре на сједници са намјером, како је казао, да се изазове политичка криза која води шестомјесечном неодржавању сједнице и у крајњем распуштањем парламента од стране Владе Црне Горе.

-На овај начин пријављени је свјестан свога дјела чије је извршење хтио противправно искористио свој положај са намјером да се другом нанесе штета у овом случају одборницима у скупштини и другом политичком субјекту- навео је Јовановић.

Он је казао да је Радовић, као службено лице, кршењем Закона о локалној самоуправи, Статута и Пословника СО Будва несавјесно поступао у вршењу своје службе, иако је био свјестан штетних последица свог дјела, чиме је онемогучио нормално функционисање представничког дома грађана спречавајући одборнике да у складу са чланом 88 Пословника СО Будва донесу одлуку о попуни упражњених мјеста у одборима.

-Да криминално понашање Крста Радовића није ништа ново нити неубичајено, најбоље доказује документација која открива стварне мотиве за покушај рушења власти у Општини Будва. Као неко ко је итекако добро сарађивао са бившим режимом ДПС и кључним личностима из те партије очигледно да према истима има одређене дугове које данас враћа оваквим понашањем. Кризу власти у Будви производе удруженим дјеловањем он који блокира рад скупштине и ДПС који бојкотује учешће- саопштио је Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:43