Марко Царевић
18/09/2021 u 12:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будвански СНП ускратио подршку Царевићу, спремни да подрже кандидата ДФ-а

Залажемо се да се власницима да виша накнада за коришћење њихове својине, имајући у виду ниску досадашњу накнаду у односу на вриједност имовине, наводе они

На електронској сједници ОО СНП Будва једногласно је донијета одлука да клуб одборника СНП Будва ускрати подршку тренутном предсједнику општине Марку Царевићу и исказали спремност за подршку новом кандидату Демократског Фронта за предсједника општине на којег они не сумњиво имају право, саопштено је из те партије.

-Већ дуже времена Социјалистичка народна партија позива на дијалог, како би општину Будва извукли из ВД стања у којем се тренутно налази. Нажалост, нисмо наишли на разумијевање г. Марка Царевића, што сматрамо неодговорним и бахатим понашањем тренутног предсједника општине. Нажалост, актуелни  предсједник општине је узео себи за право да мијења изборну вољу грађана „тјерајући’’ из власти  СНП  као доказаног  борца за правду и најчвршћег противника ДПС-а свих ових деценија-наводе они.

Додају: "Наше је мишљење да ово није став цјелокупне коалиције ДФ-а, већ став појединаца и то управо оних људи који су направили огромно богатство у вријеме ОКГ ДПС-а".

-Додатној кулминацији односа на политичкој сцени у Будви опет доприноси Царевић с планом отимања имовине од Грбљана. По опробаном сценарију с Кримовице, када је изградио нелегалне објекте узурпирајући тако пола милиона квадратних метара државне имовине, сада жели отети земљу физичким лицима потенцирајући на теми изградње спортских игралишта, гдје је учествовао лично актуелни предсједник општине са тадашњим пословним сарадницима и члановима ОКГ ДПС-а, на челу са одбјеглим шефом Светозаром Маровићем-порулују они.

Додају: "Општински суд у Котору  је одбио захтјев Општине Будве и МСЦ Будва за привременом мјером"

-Особа која је узурпирала пола милиона квадратних метара државног земљишта сада жели да отме преко неколико стотина хиљада квадратних метара приватног земљишта, мислећи да ће се на тај начин искупити, односно компензовати отету земљу на Кримовици.  Залажемо се да се власницима да виша накнада за коришћење њихове својине, имајуци у виду ниску досадашњу накнаду у односу на вриједност имовине, а која једва може да покрије све обавезе које има НВО „Јаз-Мрчево поље". Претпостављамо да је г. Царевић емотивно везан управо за Јаз гдје је донирао камен за тампонирање платоа и заузврат тражио да буде привилегован извођач радова на пројектима општине, у владавини ОКГ ДПС а послије захтијевао  од садашње власти да му се та донација плати у износу од  2.500.000,00 €, управо од општине Будва-поручују они.

Додају: "Оно за шта се залаже СНП је да се  земља врати и Рафаиловићима, Лукетићима, Дапчевићима, Рајковићима и свима осталима којима је отуђена својина на нелегалан начин у општини Будва. Такође, залажемо се да г. Царевић врати земљу коју је узурпирао и отуђио од државе Црне Горе, што не би било могуће да није имао свесрдну помоћ и „сагласност" бивше власти коју су чинили ДПС и вјерни сателит".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:38