Чанак на Цетињу / Foto: SPUTNIK/Дејан Симић
29/10/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чанак оптужује Алтернативу: Измишљена организација ме излаже непријатностима

Против мене такође бесрамну харангу води и Ивица Дачић, тврди он

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак данас је дао исказ у новосадској полицији, по замолници надлежних органа Црне Горе, наводећи да се НВО Алтернатива жели да га изложи непријатностима јер је, како каже, дао подршку својим пријатељима на Цетињу. 

Ненада Чанка новосадска полиција испитује због Цетиња

Kако се наводи у саопштењу његове партије, Чанку је том приликом предочено да је против њега НВО „Алтернатива“ поднијела кривичну пријаву због основа сумње да је извршио кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења.

Лидер ЛСВ је рекао да је на територију Црне Горе ушао 3. септембра, а напустио је три дана касније. Он је раније казао да ће испитивање сигурно имати везе са његовим присуством на Цетињу 4. и 5. септембра на устоличењу митрополита Јоаникија.

- По овом питању не желим ништа посебно да изјавим, јер је овдје измишљена организација која служи томе да се ја, ако је могуће, застрашим и изложим непријатностима зато што сам дао подршку пријатељима у Црној Гори да сачувају мир и безбједност у свом граду Цетињу. То је бесрамна харанга на другачија мишљења и зато ће њени иницијатори и њихови суработњици у Републици Србији кад-тад одговарати. Овом приликом није достављена кривична пријава, а наводи који су ми предочени су нетачни и неистинити. Против мене су кривичну пријаву на исту тему у Србији поднијели и Двери, а главни заступник ове школе мишљења је Ивица Дачић. Kада на крају погледам ко то води кампању против мене, потпуно је јасно да сам на правој страни - поручио је Чанак.

Медији у Србији преносе да је о разговору Чанка са полицијом вођена и службена биљешка. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:49